Pressgurka
![Pressgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182643/cf_259/pressgurka.jpg)
Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
![Pressgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182643/cf_259/pressgurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Väldigt lätt att göra och det blev jättegott. Använde min mandolin för att skiva gurkan med. Blir tunna och dessutom jämna skivor. Har gjort detta många gånger.
Inger
2025-01-12Så gjorde min mamma. Så gott🤗
Lisbeth
2024-12-21Hur länge kan den ligga i lagen innan man äter den?
Charlotta
2024-12-18Hej Charlotta! Den kan ligga ett par dagar i lagen. Sen blir den lite för lös och tappar färgen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-19