Pressgurka

329
39
Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pressgurka

Ingredienser

4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

329

Kommentarer

Kjell

2021-11-14

Mycket gott, enkelt och perfekt när man väntar på att steken ska puttra klart.

Yvonne

2021-08-04

Håller med Gunilla

Gunilla

2021-08-02

Personligen äääälskar jag pressad gurka och håller med Julia, krävs mer socker för att få stuns, 1-2-3 blir bättre:-) så är jag lärd att den ska smaka i Skåne.

Näringsvärde per portion

Energi 158 KJ / 38 kCal
Fett 0 g
Salt 1.04 g
Kolhydrater 10 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept