Pressgurka

445
52
Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pressgurka

Ingredienser

4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

445

Kommentarer

Malin

2022-12-05

någon timme ta ju skit långt tid

Henrik

2022-11-17

Susanne: I steg 1 ska du bara skiva gurkan och blanda den med salt(3 krm som står i receptet). Spadet som blir av att du pressar gurkan(med ett fat med tyngd) häller du av. Målet är att bli av med gurkans naturliga vätska innan du lägger den i lagen.

Susanne

2022-11-15

Håller med Anders. Hur mycket salt och vatten ska man ha i steg 1? Steg 2 är lagen och då står det hur mycket vatten och salt man ska ha.

Redaktionen ICAse

2022-11-17

Hej Susanne! Som Henrik här ovanför skriver så ska det vara 3 krm salt i steg 1. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 158 KJ / 38 kCal
Fett 0 g
Salt 1.04 g
Kolhydrater 10 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden