Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva färsk gurka tunt med osthyvel (skala ev först). Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll av spadet.
  2. Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja. Rör tills sockret löst sig.
  3. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!