Pressgurka
Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Jättegott!
Johan
2024-12-02Ska lagen kokas?
Astrid
2024-11-22Hej Astrid! Det ska den inte i detta recept. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-25Hur länge håller den i kylen Eva
Eva
2024-10-24Hej Eva! Den håller sig säkert två veckor i kylskåp. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-24