Pressgurka
![Pressgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182643/cf_259/pressgurka.jpg)
Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
![Pressgurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182643/cf_259/pressgurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Hur stor är 1 gurka?
Heidi
2024-07-25Hej Heidi! Just i det här receptet så spelar det inte så stor roll för slutresultatet. Men en gurka brukar väga mellan 300-400 gram så där någonstans brukar bli bra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-26” gör en lag och häll av ”? Menar ni att man ska koka ingredienserna eller bara röra ihop dem kalla för att sedan hälla på? Gärna lite tydligare beskrivning.
Rebecka
2024-07-25Hej Rebecka! Det är gurkvattnet du ska hälla av och slänga. Lagen ska kallröras och sen hällas över gurkan. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-25Supergod och väldigt enkelt att göra.😋
Annika
2024-07-20