Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pressgurka

(9)
1-4 TIM | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva färsk gurka tunt med osthyvel (skala ev först). Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll av spadet.
  2. Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja. Rör tills sockret löst sig.
  3. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer