Pressgurka

Betyg 4.3 av 5.
561 personer har röstat
86
Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pressgurka

Ingredienser

4 portioner
1   färsk gurka
3 krm  salt
2 msk  ättiksprit (12%)
1 dl  vatten
2 msk  socker
1/2 krm  vitpeppar
2 msk  hackad persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
561 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge håller den då? Men borde väl kunna ha den i kylen ett tag?

Magnus

2024-05-25

Hej Magnus! Den håller i minst ett par veckor i kylen, i en väl rengjord burk. Kom ihåg att använda rena redskap när du tar av den. Titta, lukta och smaka är ett toppentips för att avgöra hållbarheten. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-27

Klockrent och som jag minns från 60talet.//Anders

Anders

2024-04-23

Grymt gott till kalvköttbullar med mos, lingon å gräddsås

Joakim

2024-04-15

Näringsvärde per portion

Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Inlagd gurka
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad gurka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gröna inläggningar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakat ägg med snabb pressgurka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga