Pressgurka

Betyg 4.4 av 5.
621 personer har röstat
105
Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pressgurka

Ingredienser

4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
621 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt lätt att göra och det blev jättegott. Använde min mandolin för att skiva gurkan med. Blir tunna och dessutom jämna skivor. Har gjort detta många gånger.

Inger

2025-01-12

Så gjorde min mamma. Så gott🤗

Lisbeth

2024-12-21

Hur länge kan den ligga i lagen innan man äter den?

Charlotta

2024-12-18

Hej Charlotta! Den kan ligga ett par dagar i lagen. Sen blir den lite för lös och tappar färgen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-12-19

Näringsvärde per portion

Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Inlagd gurka
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad gurka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gröna inläggningar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakat ägg med snabb pressgurka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga