Pressgurka

Betyg 4.4 av 5.
609 personer har röstat
102
Pressgurka

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pressgurka

Ingredienser

4 portioner
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
609 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott!

Johan

2024-12-02

Ska lagen kokas?

Astrid

2024-11-22

Hej Astrid! Det ska den inte i detta recept. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-25

Hur länge håller den i kylen Eva

Eva

2024-10-24

Hej Eva! Den håller sig säkert två veckor i kylskåp. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-24

Näringsvärde per portion

Energi158 KJ / 38 kCal
Fett0 g
Salt1.04 g
Kolhydrater10 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Inlagd gurka
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurksallad med rostade solrosfrön
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad gurka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gröna inläggningar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakat ägg med snabb pressgurka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga