Rårörda lingon

94
10
Rårörda lingon

Det är otroligt enkelt att laga rårörda lingon. Behöver inte kokas som vanlig lingonsylt. Blanda socker med lingon, rör om då och då tills lingonen tinat och sockret löst sig - klart att servera. Njut av denna sötsyrliga sylt till köttbullar, pannkaka eller på frukostgröten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Rårörda lingon

Ingredienser

ca 3 dl
250 g frysta lingon (250 g motsvarar ca 5 dl)
ca 1/2 - 1 dl strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Näringsberäkningen är per dl.

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Anders

2022-06-15

Jag gjorde med den mindre mängden socker, passar min smak! Gott blev det. Angående hållbarhet så har jag burk i kylen från ett tidigare tillfälle för flera månader sedan. Den ser bra ut, doftar och smakar bra. Vad är det som blir dåligt efter en vecka?

Redaktionen ICAse

2022-06-16

Hej Anders! Tack för din kommentar. Det är svårt att säga exakt hur länge den håller men minst en vecka vågar vi säga att den håller. Det är mycket möjligt att den håller mycket längre än så. Det är många faktorer som avgör hållbarheten men om du har använt en väl rengjord burk, rena redskap och har god hygien vill tillagning och använder rena redskap när du tar från burken så har du gjort allt rätt för att förlänga hållbarheten. Som med allt hemgjort, använd dina sinnen (titta, lukta och smaka) för att avgöra om den är ätbar. 😊 Hälsningar Elina

Olivia

2021-08-27

Går det lika bra med färska bär?

Redaktionen ICAse

2021-09-15

Hej Olivia! Ja, det går lika bra med färska lingon. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Subhattraporn

2021-02-16

Tack så mycket för receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 678 KJ / 162 kCal
Fett 0.4 g
Salt 0 g
Kolhydrater 37 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden