Rårörda lingon

43
8
Rårörda lingon

Det är otroligt enkelt att laga rårörda lingon. Behöver inte kokas som vanlig lingonsylt. Blanda socker med lingon, rör om då och då tills lingonen tinat och sockret löst sig - klart att servera. Njut av denna sötsyrliga sylt till köttbullar, pannkaka eller på frukostgröten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Rårörda lingon

Ingredienser

ca 3 dl
250 g
frysta lingon (250 g motsvarar ca 5 dl)
ca 1/2 - 1 dl
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Näringsberäkningen är per dl.

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Subhattraporn

2/16/2021

Tack så mycket för receptet.

Gustav

11/9/2020

Anser att sylten håller längre än 1 vecka. Har nu haft min sylt i kylen i över 3 veckor, förfarande gel ok!

Marie

10/18/2020

Skulle varit väldigt bra om även lingonen angivits i dl.

Redaktionen ICAse

10/19/2020

Hej Marie! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet med mängd i dl (ca 5 dl). Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 678 KJ / 162 kCal
Fett 0.4 g
Salt 0 g
Kolhydrater 37 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept