Det är otroligt enkelt att laga rårörda lingon. Behöver inte kokas som vanlig lingonsylt. Blanda socker med lingon, rör om då och då tills lingonen tinat och sockret löst sig - klart att servera. Njut av denna sötsyrliga sylt till köttbullar, pannkaka eller på frukostgröten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Förstår inte de två senaste kommentarerna. Rårörd sylt behöver ju inte kokas, kokas den är den inte rårörd. Är det något jag missat?
Lena
2023-09-09Hej Lena! Rårörda lingon ska inte kokas, precis som du skriver. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Sockret löses upp! Socker smälter om man hettar upp det i ex en kastrull.
Gunnar
2023-09-07Mycket bra. Dock tycker kag här som i andra syltkok att grytan ska av spisen innan sockret tillsätts. Bra för konsistensen.
Henrik
2023-08-26