Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
Liten peng och mycket smak är receptet för den här soppan. Genom att rosta vitkål med sirap och smör så lyfter den här kålsoppan till högre kulinariska höjder. Vem har sagt att god mat behöver vara dyr?
Ingredienser
6 portioner
1/2 litet vitkålshuvud (à ca 800 g)
3 msk smör
2 msk sirap
salt
svartpeppar
6 potatis
1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk timjan motsvarar 1 tsk torkad)
2 l grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
Serveringsförslag
bröd (gärna knäckebröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med 1 skiva knäckebröd men utan smör och ost.
Energi1485 KJ / 356 kCal
Fett11 g
Salt4.5 g
Kolhydrater51 g
Protein8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är det för att ni har räknat med brödet i kalorierna som de blir 356kcal? Ni har ett annat recept som är nästan detsamma som är mindre än hälften. Och när jag själv slår in i min app får jag det till 180kcal 😊 Vill bara veta om det är felräknat eller om det beror på något annat. Då jag gillar era recept då de just är kaloriberäknade.
Niki
2024-02-26Fantastiskt god soppa. Rekommenderas verkligen
Anita
2023-10-15Är inte så förtjust med potatis i soppa, kan man utesluta dem?
Erica
2023-03-17Hej Erica! Ja, det går bra att utesluta potatis men det är bra att tillsätta något annat, t ex rotfrukter eller lite pasta, för att soppan ska vara mättande. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-23