Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan

5
0 Klimatsmart
Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan

Liten peng och mycket smak är receptet för den här soppan. Genom att rosta vitkål med sirap och smör så lyfter den här kålsoppan till högre kulinariska höjder. Vem har sagt att god mat behöver vara dyr?

Skriv ut
Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan

Ingredienser

6 portioner
1/2
litet vitkålshuvud (à ca 800 g)
3 msk
smör
2 msk
sirap
-
salt
-
svartpeppar
6
potatis
1 msk
hackad färsk timjan (1 msk färsk timjan motsvarar 1 tsk torkad)
2 l
grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)

Serveringsförslag

bröd (gärna knäckebröd)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat med 1 skiva knäckebröd men utan smör och ost.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1485 KJ / 356 kCal
Fett 11 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept