Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Färsrullar i oreganosås

Varför inte göra mumsiga färsrullar med oreganosås till middag? De goda, brynta rullarna av kålblad fyllda med smakrik, basilikakryddad köttfärs får puttra i krossade tomater före du toppar med basilikablad och serverar ihop med nypressad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lossa de yttre stora bladen, ca 8 stycken, på kålhuvudet (för 4 port). Förväll dem i kokande saltat vatten i 2-3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av och svalna.
  2. Blanda under tiden blandfärs med salt, peppar, basilika och vatten. Fördela färsen på kålbladen och vik ihop till paket. Bryn dem vackert bruna i margarin.
  3. Lägg över i en låg vid gryta. Häll på krossade tomater. Krydda med salt och peppar.
  4. Låt småkoka i 20 minuter. Strö över oreganon.
  5. Till servering: Servera med kokt, pressad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitkålshuvud (à ca 1 kg)
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl vatten
  • 1 msk margarin
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • basilikablad
Till servering
  • kokt, pressad potatis
Lägg till i inköpslistan