UNDER 30 MIN | Enkel

Potatismos

Inget slår ett krämigt, hemmagjort potatismos! Smaksätt med finriven muskotnöt för en rund och ljuvligt god smak. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och smör. Vispa med elvisp till en slät konsistens.
  4. Smaka av med salt och finriven muskotnöt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg mjölig potatis
  • 4 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm finriven muskotnöt