UNDER 15 MIN | Enkel

Pizzasallad

Denna otroligt goda sallad till pizzan tillagar du både snabbt och enkelt. Pizzasalladen består av vitkål och paprikasallad samt en härlig sås av vinäger och svartpeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen fint. Helst ska kålen även stötas för att salladen ska bli riktigt saftig. Blanda med väl avrunnen paprikasallad efter smak.
  2. Dressing: Gör en dressing av olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner i salladen. Låt gärna salladen dra över natten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Detta är redan klimaträtt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 vitkålshuvud (1/2 huvud motsvarar ca 500 g)
  • 1 dl paprikasallad från burk
Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • 2 msk vit vinäger
  • grovmalen svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 977 kJ / 233 kCal