Pizzasallad

26
10
Pizzasallad

Denna otroligt goda sallad till pizzan tillagar du både snabbt och enkelt. Pizzasalladen består av vitkål och paprikasallad samt en härlig sås av vinäger och svartpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Pizzasallad

Ingredienser

4 portioner
1/2 vitkålshuvud (1/2 huvud motsvarar ca 500 g)
1 dl paprikasallad från burk

Dressing

1 dl rapsolja
salt
2 msk vit vinäger
grovmalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Detta är redan klimaträtt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Vera

2022-10-02

Jag använde lök då jag insåg att jag ej hade purjo hemma.jag använde franska örter o italiensk salladskrydda också..Sen stod den i 6 timmar inte ett dygn det gick bra ändå.god var den i alla fall

Redaktionen

2011-09-16

Hej! Med vitkål är det inga problem, men paprikan är lite mer känslig. Men den klarar sig helt klart 3-4 dagar i kylen.

Björn

2011-09-14

Pizzasallad med paprika & lök. Vad jag undrar är hållbarheten på denna sallad ? Bäst före datum efter tillagning !

Näringsvärde per portion

Energi 977 KJ / 233 kCal
Fett 22 g
Salt 1.96 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden