Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås

Prova på en ny variant av en gammal klassiker med hjälp av detta recept på feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås. Det mumsiga grönsaksfräset blandas med fetaost och viks in i vitkålsblad som steks i tomatsås. Fantastiskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär runt kålstocken så att bladen går att ta loss. Koka upp rikligt med vatten och lägg i kålhuvudet med stocken uppåt. Lossa bladen efter hand som de mjuknar. Ta upp dem och låt kallna på hushållspapper.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och strimla zucchinin. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs grönsakerna ca 5 min. Krydda med salt, peppar och timjan.
  3. Tärna fetaosten och blanda i grönsaksfräset. Fördela fräset i mitten på vitkålsbladen och vik ihop. Lägg dolmarna i en traktörpanna. Häll över ingredienserna till tomatsåsen. Koka under lock ca 15 min.
  4. Servera med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 stora vitkålsblad
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 250 g zucchini
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk färsk, hackad timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 100 g fetaost
Tomatsås
  • 2 1/2 dl passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1520 kJ / 360 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden