Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis

Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis är en rejäl rätt med mycket smak av curry och vitkål. Servera den goda gratängen med potatis, bröd och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Skala och finhacka löken. Strimla vitkålen fint. Fräs lök och kål i matfettet ca 10 minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form (ca 30 x 20 cm, för 4 port). Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera gratängen med potatis, bröd och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 fasta potatisar (10 st motsvarar ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 1/2 vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 500 g blandfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3160 kJ / 758 kCal
Läs mer om näringsvärden