Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis
Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis är en rejäl rätt med mycket smak av curry och vitkål. Servera den goda gratängen med potatis, bröd och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2011
Ingredienser
4 portioner
10 fasta potatisar (10 st motsvarar ca 500 g)
1 gul lök
1/2 vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g)
2 msk smör eller margarin
1 msk curry
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3160 KJ / 758 kCal
Kommentarer
Lade till Soya och lite redning. Blev en gryta i stället. Fattade inte vitsen med att ställa in det i ugnen. Möjligtvis om man hade varvat det med skivad potatis.
Roland
2013-01-23gratäng? kommer inte göra den igen.
Peter
2011-03-29En god rätt men knappast en gratäng! För att det ska bli gratängliknande kanske man kan riva i lite ost eller blanda i ett ägg om man inte vill ha en gratängsås över.
Charlotte
2011-03-24