Kikärtscurry

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
0
Kikärtscurry

Vill du bjuda på något annorlunda och häpnadsväckande? Då ska du använda dig av den här spektakulära kikärtscurryn fylld med rika smaker från bland annat ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Kikärtscurry

Ingredienser

4 portioner
250 g  kikärtor (blötlägg i vatten över natten eller minst 8 timmar) eller kikärtor på burk (250 g blötlagda motsvarar 2 burkar à 400 g)
2   gula lökar
3 msk  olja
1 tsk  spiskummin
2 dl  grovt rivna morötter
1 msk  finriven ingefära
4   vitlöksklyftor
4 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  malen koriander
1/2 tsk  gurkmeja
1 krm  kajennpeppar
1   burk krossade tomater (à 400 g)
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Indisk vitkål med ärter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokgrönsaker med indiska kryddor
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksgryta med couscous
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och kikärtspaj
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig äppelchutney
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga