Kikärtscurry | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kikärtscurry

Vill du bjuda på något annorlunda och häpnadsväckande? Då ska du använda dig av den här spektakulära kikärtscurryn fylld med rika smaker från bland annat ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj de blötlagda kikärterna. Koka dem i 1-1½ timme, tills de känns färdiga. Skumma av då och då. Ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta upp oljan i en gryta eller stekpanna. Tillsätt spiskummin och fräs tills det fått färg.
  4. Tillsätt löken och fräs tills den blivit genomskinlig. Tillsätt de grovrivna morötterna och fräs i ytterligare någon minut.
  5. Skala och pressa vitlöken. Blanda med ingefära, citronjuice, koriander, gurkmeja och kajennpeppar till en paste.
  6. Tillsätt kikärter, krossade tomater och kryddpasten i grytan. Rör om väl.
  7. Låt grytan sjuda under lock tills allt tagit smak, 10-15 minuter. Salta och peppra.
  8. Garnera ev med klippt färsk koriander.
  9. Servera gärna tillsammans med basmatiris, raita t ex Bananraita och chutney t ex Färsk korianderchutney eller Ananaschutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kikärter (blötlägg i vatten över natten eller minst 8 timmar) eller kikärtor på burk (250 g blötlagda motsvarar 2 burkar à 400 g)
  • 2 gula lökar
  • 3 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl grovt rivna morötter
  • 1 msk finriven ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan