Kikärtscurry
Vill du bjuda på något annorlunda och häpnadsväckande? Då ska du använda dig av den här spektakulära kikärtscurryn fylld med rika smaker från bland annat ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002
Ingredienser
4 portioner
250 g kikärtor (blötlägg i vatten över natten eller minst 8 timmar) eller kikärtor på burk (250 g blötlagda motsvarar 2 burkar à 400 g)
2 gula lökar
3 msk olja
1 tsk spiskummin
2 dl grovt rivna morötter
1 msk finriven ingefära
4 vitlöksklyftor
4 msk färskpressad citronjuice
1 tsk malen koriander
1/2 tsk gurkmeja
1 krm kajennpeppar
1 burk krossade tomater (à 400 g)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer