Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ananaschutney

En jättegod exotisk ananaschutney gjord på bland annat ananas, ingefära, vitlök, färskpressad citronjuice och russin. Kombinationen av vinäger och ananas ger en sötsur chutney som passar perfekt till grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ananasringarna i bitar. Lägg dem i en kastrull. Strö över saltet.
  2. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Tillsätt det och resten av ingredienserna. Rör om och koka upp. Sjud under lock. Rör om då och då.
  3. När chutneyn tjocknat efter ca 1 timme, låt den svalna. Häll upp i glasburkar, förvara kallt.
  4. Servera gärna till Veenas vindaloo eller Veenas kyckling med kokos och ananas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk skivad ananas (à ca 800 g)
  • 1 msk salt
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk hackad ingefära
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 dl russin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer