Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Indisk vitkål med ärter

En favorit från det indiska köket. Superlätt och snabb att göra och passar till både vegetariskt och kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hyvla vitkålen i tunna strimlor med en osthyvel eller skär i tunna strimlor.
  2. Fräs spiskumminen i olja i en stekpanna ca 30 sekunder.
  3. Lägg vitkålen i stekpannan, rör hela tiden så att den inte bränns, låt den fräsa tills den sjunkit ihop, ca 5 minuter.
  4. Tillsätt kajennpeppar och gurkmeja, vänd runt så att allt blandas. Låt fräsa på svag värme ca 10 minuter, rör då och då.
  5. Koka under tiden ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av ärterna och blanda med vitkålen. Krydda med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g vitkål
  • 1 msk hel eller malen spiskummin
  • 2 msk olja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer