Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Bananraita

Bananraita är ett krämigt och smakrikt tillbehör som passar exemplariskt till kött. Du mosar ihop den söta bananen med den syrliga yoghurten och kryddar med het kajennpeppar och garnerar med en grann myntakvist.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa bananerna och blanda dem väl med yoghurten.
  2. Tillsätt kajennpeppar och blanda ytterligare.
  3. Vill man ha en festligare raita kan man klippa över lite myntablad och dekorera med en myntakvist.
  4. Servera gärna till Veenas vindaloo.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 bananer
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • ev mynta till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?