Kryddrostad blomkål med myntayoghurt

3
0 Klimatsmart
Kryddrostad blomkål med myntayoghurt

Ugnsrostad blomkål är en återkommande favorit. Krydda blomkålen med gurkmeja och spiskummin för en mer orientalisk känsla. Lägg till kikärter och en fräsch myntayoghurt och du får en komplett och mättande rätt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Kryddrostad blomkål med myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

-
blomkål (à ca 800 g)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
2 msk
olivolja
-
salt
380 g
kokta kikärter
1/2
purjolök (à ca 300 g)
1 1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
gurkmeja
1 msk
sesamfrön
4
port kvarngryn

Myntayoghurt

2 dl
matyoghurt
1 tsk
honung
1 tsk
olivolja
1
kruka mynta
-
salt
-
peppar
250 g
snackgurka
100 g
ärtskott eller solrosskott

För alla

Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör glutenfri: byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Strö över lite chiliflakes tillsammans med sesamfröna.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2142 KJ / 513 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 61 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept