Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Potatis- och kikärtsgryta med tomater

Mättande och god vegetarisk gryta av potatis, kikärter, tomater och smaksättare som gurkmeja, koriander och ingefära. Potatis- och kikärtsgryta med tomater tillagar du på under 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Skär den i bitar. Skölj kikärterna och låt rinna av.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Stek löken i matfett tills den får lite färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa en kort stund. Tillsätt tomaterna och koka ihop ett par minuter. Späd med vatten.
  3. Lägg i potatis och kikärter i grytan. Rör om och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt. Garnera med färska örter.

För alla

Fri från gluten och ägg. Välj bröd till som passar.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g potatis
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 1 stor gul lök
  • 3 tomater
  • smör eller olja till stekning
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • finhackad koriander eller persilja till garnering

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1121 kJ / 268 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer