Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Mättande och god vegetarisk gryta av potatis, kikärter, tomater och smaksättare som gurkmeja, koriander och ingefära. Potatis- och kikärtsgryta med tomater tillagar du på under 30 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
300 g potatis
2 burkar kikärtor (à 400 g)
1 stor gul lök
3 tomater
smör eller olja till stekning
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 msk färskriven ingefära
1 dl vatten
1 tsk salt
finhackad koriander eller persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1121 KJ / 268 kCal
Fett6 g
Salt2.5 g
Kolhydrater36 g
Protein12 g
Kommentar
Jättegod gryta som lätt går att modifieras. Jag hade i en klick creme fraiche men nästa gång kan jag också tänka mig chili och färsk mango eller varför inte russin.
Cecilia
2011-07-30