Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och kikärtsgryta med tomater

Mättande och god vegetarisk gryta av potatis, kikärter, tomater och smaksättare som gurkmeja, koriander och ingefära. Potatis- och kikärtsgryta med tomater tillagar du på under 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Skär den i bitar. Skölj kikärterna och låt rinna av.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Stek löken i matfett tills den får lite färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa en kort stund. Tillsätt tomaterna och koka ihop ett par minuter. Späd med vatten.
  3. Lägg i potatis och kikärter i grytan. Rör om och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt. Garnera med färska örter.

För alla

Fri från gluten och ägg. Välj bröd till som passar.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g potatis
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 1 stor gul lök
  • 3 tomater
  • smör eller olja till stekning
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • finhackad koriander eller persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1121 kJ / 268 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB