Helenas currydoftande lins- och ananassoppa med rostad paprika
Denna linssoppa med curry, ananas och rostad paprika är en charmig favorit. Gröna linser och paprikor är grunden i soppan, som du även ger smak av vitlök, grön currypaste och spiskummin. Gurkmeja ger dig en vacker färg på den väldoftande linssoppan.
Ingredienser
6 portioner
Rostad paprika
1 stor röd paprika
1 msk olja
2 krm salt
2 msk farinsocker
Lins- och ananassoppa
1 1/2 dl små gröna linser (eller belugalinser)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 1/2 dl röda linser
1 msk grön currypaste
1 msk gurkmeja
1/2 msk spiskummin
1 msk olja
1 1/3 l vatten
1 msk salt
ca 200 g färsk ananas
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1459 KJ / 349 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om det är torra röda linser, måste man då förkoka dem?
Marielle
2011-09-14Var väldigt tveksam till denna rätt innan jag hade smakat den. Nu är den en favorit
Maria cecilia
2010-10-23