Helenas hummus

Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
1
Helenas hummus

Helenas hummus, eller kikärtsröra, är ett smarrigt pålägg på din smörgås eller som dip till grönsakerna. Kikärtor är grunden i hummusen, som får smak av bland annat vitlök, chili, tahini och spiskummin. Enkelt och gott.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Helenas hummus

Ingredienser

3 dl
1 burk kikärtor (à 400 g)
2 skalade och hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tahini
2 tsk spiskummin
rivet skal och juice av 1 citron
2 krm salt
3/4 dl rapsolja
alfalfagroddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Har haft hummus i kylskåpet i 10 dagar. Kan man steka eller koka upp hummus eller är det bara att slänga den?

Monica

2022-09-17

Hej Monica! Kolla först om den är ätbar genom att titta, lukta och smaka på den. Ser du synlig mögel så släng den. Om den luktar och smakar bra så kan du antingen äta den eller använda i annan matlagning. Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-09-19

Testa liknande recept

Hummus
Betyg 3.9 av 5.
413 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetshummus
Betyg 4.4 av 5.
65 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paprikahummus
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga