Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Helenas hummus

Helenas hummus, eller kikärtsröra, är ett smarrigt pålägg på din smörgås eller som dip till grönsakerna. Kikärtor är grunden i hummusen, som får smak av bland annat vitlök, chili, tahini och spiskummin. Enkelt och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av, skölj och mixa kikärter, skalade och hackade vitlöksklyftor, urkärnad och hackad chilifrukt, tahini, spiskummin, rivet skal och juice av ctron, salt och rapsolja slätt i matberedare eller med stavmixer. 
  2. Perfekt pålägg till Annerstaskolans yoghurtlimpa eller som grönsaksdipp. Extra gott blir det att toppa med lite krispiga alfalfagroddar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 2 skalade och hackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk tahini
  • 2 tsk spiskummin
  • rivet skal och juice av 1 citron
  • 2 krm salt
  • 3/4 dl rapsolja
  • ev alfalfagroddar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info