Helenas hummus
Helenas hummus, eller kikärtsröra, är ett smarrigt pålägg på din smörgås eller som dip till grönsakerna. Kikärtor är grunden i hummusen, som får smak av bland annat vitlök, chili, tahini och spiskummin. Enkelt och gott.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
3 dl
1 burk kikärtor (à 400 g)
2 skalade och hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tahini
2 tsk spiskummin
rivet skal och juice av 1 citron
2 krm salt
3/4 dl rapsolja
alfalfagroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har haft hummus i kylskåpet i 10 dagar. Kan man steka eller koka upp hummus eller är det bara att slänga den?
Monica
2022-09-17Hej Monica! Kolla först om den är ätbar genom att titta, lukta och smaka på den. Ser du synlig mögel så släng den. Om den luktar och smakar bra så kan du antingen äta den eller använda i annan matlagning. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-19