Varm linsröra med ingefära och apelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm linsröra med ingefära och apelsin

En smakrik linsröra som innehåller effektfulla smaker från bland annat ingefära, apelsin och chili. Linserna kokas i buljong samt gurkmeja och blandas sedan med löken och de härliga kryddorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka de sköljda linserna i buljong med gurkmeja. Linserna ska vara mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en separat kastrull eller stekpanna. Fräs lök och vitlök mjuk med curry och spiskummin. Tillsätt chilifrukt och ingefära och låt det fräsa ytterligare någon minut.
  3. Rör ner de avrunna linserna och apelsinjuicen. Hetta upp det hela och smaka av med salt och peppar. Servera röran varm eller ljummen.
  4. Servera gärna tillsammans med Brinj- grönsaksris.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl röda linser
  • 8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 liten hackad och urkärnad chilifrukt
  • 3 cm färskriven ingefära
  • saft av 1/2 apelsin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1488 kJ / 356 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept