Varm linsröra med ingefära och apelsin

21
2
Varm linsröra med ingefära och apelsin

En smakrik linsröra som innehåller effektfulla smaker från bland annat ingefära, apelsin och chili. Linserna kokas i buljong samt gurkmeja och blandas sedan med löken och de härliga kryddorna.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Varm linsröra med ingefära och apelsin

Ingredienser

4 portioner
4 dl röda linser
8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk gurkmeja
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 liten hackad och urkärnad chilifrukt
2 - 3 cm färskriven ingefära
saft av 1/2 apelsin
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Cecilia

2022-04-30

Mycket gott! Fräste löken först, hällde i linserna och tog mindre mängd vatten, så behövde jag inte hälla bort några kryddor.

Ellinor

2020-10-06

Ingen höjdare!

Näringsvärde per portion

Energi 1488 KJ / 356 kCal
Fett 74 g
Salt 3 g
Kolhydrater 456 g
Protein 209 g
Läs mer om näringsvärden