Varm linsröra med ingefära och apelsin
En smakrik linsröra som innehåller effektfulla smaker från bland annat ingefära, apelsin och chili. Linserna kokas i buljong samt gurkmeja och blandas sedan med löken och de härliga kryddorna.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
4 portioner
4 dl röda linser
8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk gurkmeja
1 gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 liten hackad och urkärnad chilifrukt
2 - 3 cm färskriven ingefära
saft av 1/2 apelsin
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1488 KJ / 356 kCal
Fett7.4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater45.6 g
Protein20.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite mjäkigt med kryddorna. Skulle ersätta tesked med matsked.
Magnus
2024-02-11Mycket gott! Fräste löken först, hällde i linserna och tog mindre mängd vatten, så behövde jag inte hälla bort några kryddor.
Cecilia
2022-04-30Ingen höjdare!
Ellinor
2020-10-06