Varm linsröra med ingefära och apelsin

Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
3
Varm linsröra med ingefära och apelsin

En smakrik linsröra som innehåller effektfulla smaker från bland annat ingefära, apelsin och chili. Linserna kokas i buljong samt gurkmeja och blandas sedan med löken och de härliga kryddorna.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Varm linsröra med ingefära och apelsin

Ingredienser

4 portioner
4 dl  röda linser
8 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk  gurkmeja
1   gul lök
2 - 3   vitlöksklyftor
2 msk  olja
1 tsk  curry
1 tsk  spiskummin
1   liten hackad och urkärnad chilifrukt
2 - 3 cm  färskriven ingefära
saft av 1/2   apelsin
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Lite mjäkigt med kryddorna. Skulle ersätta tesked med matsked.

Magnus

2024-02-11

Mycket gott! Fräste löken först, hällde i linserna och tog mindre mängd vatten, så behövde jag inte hälla bort några kryddor.

Cecilia

2022-04-30

Ingen höjdare!

Ellinor

2020-10-06

Näringsvärde per portion

Energi1488 KJ / 356 kCal
Fett7.4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater45.6 g
Protein20.9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddig linspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkål med linser
Betyg 2.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta från Asien
Betyg 2.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Husets daal
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Indisk linssoppa med fyllda pitabröd
Betyg 4 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga