Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het linssoppa med kokosmjölk

Het linssoppa med kokosmjölk, koriander, fisksås och currypaste värmer om vintern och lagas på under halvtimmen. Testa att byta ut morötterna mot sötpotatis eller palsternacka.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Skala och skär morötterna i cm-stora tärningar.
  2. Fräs lök och currypaste i olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt morötter och linser, fräs ytterligare  någon minut under omrörning. Häll på kokosmjölk och vatten. Låt koka under lock ca 15 minuter, tills linser och morötter är mjuka. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer eller i matberedare.
  3. Tillsätt limejuice och fisksås, krydda med salt. Toppa med koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Variera genom att byta ut moroten mot sötpotatis eller palsternacka. Tänk på att currypaster kan variera i styrka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 1/2 tsk röd currypaste
  • 2 msk olja
  • 2 dl röda linser
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 8 dl vatten
  • 1 kruka koriander
  • 1 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1/2 tsk salt
  • färsk koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan