Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Annerstaskolans yoghurtlimpa

Annerstaskolans yoghurtlimpa, en saftig, god, grövre limpa med rågmjöl, rågsikt och rågkross bland ingredienserna. Sötman i limpan kommer från sirap och saftigheten från yoghurten. Med brödkryddor lyfter du sedan fram de rätta smakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda naturell yoghurt med sirap i en bunke. Blanda vetemjöl, grovt rågmjöl, rågsikt, gahamsmjöl, rågkross, vetekli, bikarbonat, brödkryddor och salt i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i yoghurtblandningen.
  3. Häll degblandningen i två smorda avlånga brödformar, à ca 1 1/2 liter (för 2 bröd). Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda 10 minuter. Sänk värmen till 175°C och grädda ytterligare ca 60 minuter. Täck ev över med aluminiumfolie mot slutet. Låt brödet svalna ordentligt på galler innan det skärs i skivor. Förvara limporna i plastpåse.


För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och smörj formen med laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 1 l naturell yoghurt (3 %)
  • 2 dl sirap
  • 4,8 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågsikt
  • 1 1/3 dl grahamsmjöl
  • 2 1/3 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk brödkryddor
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan