Annerstaskolans yoghurtlimpa
Annerstaskolans yoghurtlimpa, en saftig, god, grövre limpa med rågmjöl, rågsikt och rågkross bland ingredienserna. Sötman i limpan kommer från sirap och saftigheten från yoghurten. Med brödkryddor lyfter du sedan fram de rätta smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
2 bröd
1 l naturell yoghurt (3 %)
2 dl sirap
4 4/5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
1 1/3 dl grahamsmjöl
2 1/3 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk bikarbonat
1 msk brödkryddor
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett favoritbröd. Superenkelt att göra, bara att röra ihop och hälla i formen, och riktigt gott och saftigt.
Jenny
2022-12-29Det här brödet har jag bakat i många år, så bra!!! Brukar dock ta lite mindre sirap. Barnen gillar det också.
Carolina
2020-05-06man kan lägga bakplåtspapper i formen så behöver man inte smörja den. Tillsätt gärna aprikoser,solrosfrö o linfrö, mycket gott. Lite väl mycket sirap för min smak.
Lena
2012-03-21