Annerstaskolans yoghurtlimpa

41
3
Annerstaskolans yoghurtlimpa

Annerstaskolans yoghurtlimpa, en saftig, god, grövre limpa med rågmjöl, rågsikt och rågkross bland ingredienserna. Sötman i limpan kommer från sirap och saftigheten från yoghurten. Med brödkryddor lyfter du sedan fram de rätta smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Annerstaskolans yoghurtlimpa

Ingredienser

2 bröd
1 l naturell yoghurt (3 %)
2 dl sirap
4 4/5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
1 1/3 dl grahamsmjöl
2 1/3 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk bikarbonat
1 msk brödkryddor
2 tsk salt

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och smörj formen med laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Jenny

2022-12-29

Ett favoritbröd. Superenkelt att göra, bara att röra ihop och hälla i formen, och riktigt gott och saftigt.

Carolina

2020-05-06

Det här brödet har jag bakat i många år, så bra!!! Brukar dock ta lite mindre sirap. Barnen gillar det också.

Lena

2012-03-21

man kan lägga bakplåtspapper i formen så behöver man inte smörja den. Tillsätt gärna aprikoser,solrosfrö o linfrö, mycket gott. Lite väl mycket sirap för min smak.

Testa liknande recept

Grov yoghurtlimpa
Mustigt filbröd
Grovt rågbröd
Rågkakor
Grindalimpa
Lättbakad kavring