Annerstaskolans yoghurtlimpa

Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
3
Annerstaskolans yoghurtlimpa

Annerstaskolans yoghurtlimpa, en saftig, god, grövre limpa med rågmjöl, rågsikt och rågkross bland ingredienserna. Sötman i limpan kommer från sirap och saftigheten från yoghurten. Med brödkryddor lyfter du sedan fram de rätta smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Annerstaskolans yoghurtlimpa

Ingredienser

2 bröd
1 l  naturell yoghurt (3 %)
2 dl  sirap
4 4/5 dl  vetemjöl
2 dl  grovt rågmjöl
1 dl  rågsikt
1 1/3 dl  grahamsmjöl
2 1/3 dl  rågkross
1 dl  vetekli
1 msk  bikarbonat
1 msk  brödkryddor
2 tsk  salt

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och smörj formen med laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Ett favoritbröd. Superenkelt att göra, bara att röra ihop och hälla i formen, och riktigt gott och saftigt.

Jenny

2022-12-29

Det här brödet har jag bakat i många år, så bra!!! Brukar dock ta lite mindre sirap. Barnen gillar det också.

Carolina

2020-05-06

man kan lägga bakplåtspapper i formen så behöver man inte smörja den. Tillsätt gärna aprikoser,solrosfrö o linfrö, mycket gott. Lite väl mycket sirap för min smak.

Lena

2012-03-21

Testa liknande recept

Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.3 av 5.
141 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittas kavring
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt rågbröd
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga