Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig linspuré

Testa att laga till en kryddig linspuré. Purén består, förutom linserna, av sesamfrön, gurkmeja, koriander, ingefära och chilipeppar. Servera linspurén tillsammans med grillat kött eller fågel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj linserna väl i kallt vatten och låt rinna av. Koka linserna mjuka i buljongen i en kastrull ca 10 min. Låt linserna rinna av men spara buljongen. Låt svalna något.
  2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt kallna på ett fat. Mixa linserna med hälften av sesamfröna i en liten matberedare eller med mixerstav. Tillsätt oljan och späd med buljongen till lagom konsistens. Smaka av med citronsaft och kryddor.
  3. Lägg upp linspurén i en skål och strö över de resterande sesamfröna. Servera linspuré till grillat kött, fågel eller grönsaker. Linspurén passar utmärkt till spettet Potatisspett med kapris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl röda linser
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 msk olja
  • pressad saft av 1 msk citron
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 krm chilipeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer