Yoghurtsoppa
En mycket kryddig, matig och oerhört spännande soppa! Du får i dig massor av nyttigheter som linser, kikärtor och kidneybönor. Servera gärna yoghurtsoppan med ett gott bröd till.
Ingredienser
10 portioner
ca 3 liter vatten
2 msk salt
1 dl grötris
2 purjolökar
1 stor knippa persilja (1 stor knippa motsvarar ca 75 gram ansad i hackad form)
1 dl torkade gröna linser
1 dl hackad, färsk timjan, basilika, mynta och oregano
3 gula lökar
3 msk smör eller rapsolja
2 msk torkad mynta
1 msk torkad basilika
1 msk torkad timjan
1 msk torkad dragon
150 g djupfryst, hackad spenat
2 krm malen svartpeppar
1 krm gurkmeja
1 krm koriander
1 krm kummin
1 krm spiskummin
1 krm ingefära
1 burk kikärtor (à ca 400 g)
3 dl kokta kidneybönor (3 dl motsvarar ca 300 g)
5 dl matlagningsyoghurt (10 %)
Gör så här
Tips
Om torra baljväxter används bör man ta 1 dl av vardera kikärter och pintoböner (för 10 port). Baljväxterna bör blötläggas dagen innan. Koka dem sedan tillsammans med grötriset och följ därefter resten av receptet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1020 KJ / 244 kCal
Fett9 g
Salt5 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer