En mycket kryddig, matig och oerhört spännande soppa! Du får i dig massor av nyttigheter som linser, kikärtor och kidneybönor. Servera gärna yoghurtsoppan med ett gott bröd till.
Ingredienser
10 portioner
ca 3
liter vatten
2
msk
salt
1
dl
grötris
2
purjolökar
1
stor knippa persilja (1 stor knippa motsvarar ca 75 gram ansad i hackad form)
1
dl
torkade gröna linser
1
dl
hackad, färsk timjan, basilika, mynta och oregano
3
gula lökar
3
msk
smör eller rapsolja
2
msk
torkad mynta
1
msk
torkad basilika
1
msk
torkad timjan
1
msk
torkad dragon
150
g
djupfryst, hackad spenat
2
krm
malen svartpeppar
1
krm
gurkmeja
1
krm
koriander
1
krm
kummin
1
krm
spiskummin
1
krm
ingefära
1
burk kikärtor (à ca 400 g)
3
dl
kokta kidneybönor (3 dl motsvarar ca 300 g)
5
dl
matlagningsyoghurt (10 %)
Gör så här
Tips
Om torra baljväxter används bör man ta 1 dl av vardera kikärter och pintoböner (för 10 port). Baljväxterna bör blötläggas dagen innan. Koka dem sedan tillsammans med grötriset och följ därefter resten av receptet.
Kommentarer