Yoghurtsoppa
En mycket kryddig, matig och oerhört spännande soppa! Du får i dig massor av nyttigheter som linser, kikärtor och kidneybönor. Servera gärna yoghurtsoppan med ett gott bröd till.
Ingredienser
10 portioner
ca 3 liter vatten
2 msk salt
1 dl grötris
2 purjolökar
1 stor knippa persilja (1 stor knippa motsvarar ca 75 gram ansad i hackad form)
1 dl torkade gröna linser
1 dl hackad, färsk timjan, basilika, mynta och oregano
3 gula lökar
3 msk smör eller rapsolja
2 msk torkad mynta
1 msk torkad basilika
1 msk torkad timjan
1 msk torkad dragon
150 g djupfryst, hackad spenat
2 krm malen svartpeppar
1 krm gurkmeja
1 krm koriander
1 krm kummin
1 krm spiskummin
1 krm ingefära
1 burk kikärtor (à ca 400 g)
3 dl kokta kidneybönor (3 dl motsvarar ca 300 g)
5 dl matlagningsyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1020 KJ / 244 kCal
Fett9 g
Salt5 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer