Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling med äpple och rotfrukter

En rejäl maträtt med saftig kyckling, äppelsås och rotfrukter. Du gör receptet av bland annat kyckling, smör, äpple, morot, kålrot och äppeljuice. God och mättande middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C. 
  2. Bryn kycklingbitarna i matfettet. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen och stek ca 30 minuter eller tills köttsaften är klar utan rosa inslag. Tag ut kycklingbitarna och låt dem vila en stund innan de skärs upp. Lägg dem däremot inte i folie, för då blir skinnet trist. 
  3. Skala äpplet och rotfrukterna och skär dem i jämna fyrkanter. Lägg äppelbitarna i vatten för att de inte ska bli bruna, gärna citronvatten. Blanchera rotfrukterna; koka dem hastigt i vatten. Häll av vattnet och kyl dem snabbt, så behåller de färgen. 
  4. Hetta upp rotfrukterna i matfettet i en panna och rör om. Lägg i äppelbitarna sist, så att de inte förlorar sitt tuggmotstånd. 
  5. Smält sockret långsamt i en vid panna tills det börjar karamelliseras. Tillsätt juice och vatten. Koka ihop något. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och red av såsen. Äppelsåsen kan serveras varm eller kall. 
  6. Lägg upp kycklingbitar och rotfrukter, ringla över äppelsåsen.


Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel kyckling i bitar (1 kyckling delas i 8 bitar)
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 syrligt svenskt äpple
  • 1 morot
  • 1 kålrot
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl konc äppeljuice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk maizena majsstärkelse majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?