Citron- och timjankyckling i lergryta

Betyg 3.1 av 5.
493 personer har röstat
14
Citron- och timjankyckling i lergryta

Kyckling i lergryta med citron och timjan är en fulländad måltid som kräver ett par timmars tillagning. Rotfrukter tillsammans med vitlök och chili gör rätten smakrik och vacker.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Citron- och timjankyckling i lergryta

Ingredienser

4 portioner
1   röd peppar (chili)
2   morötter
2   palsternackor
2   rödlökar
3   solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor)
2 tsk  salt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar
1   färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
1/2   kruka timjan
färskpressad juice av 1/2   citron
2 msk  smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
493 personer har röstat

Kommentarer

Jätte bra

Bo

2024-07-09

Sås?

Kjell

2024-02-03

Hej Kjell! Menar du att du saknar sås? Du kan få världens godaste om du tar skyn från lergrytan och kokar upp med lite grädde. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-05

Jag hade varken kyckling eller timjan så jag stekte fiskpinnar och kokt pressad potatis. Blev oxå jättegott.

Mika

2024-02-03

Näringsvärde per portion

Energi1301 KJ / 311 kCal
Fett16 g
Salt3.7 g
Kolhydrater15 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Fruktkyckling i ugn eller lergryta
Betyg 2.8 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Djävulskyckling i lergryta
Betyg 2.5 av 5.
450 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt mandelkyckling med citron och honung
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga