Citron- och timjankyckling i lergryta

454
9
Citron- och timjankyckling i lergryta

Kyckling i lergryta med citron och timjan är en fulländad måltid som kräver ett par timmars tillagning. Rotfrukter tillsammans med vitlök och chili gör rätten smakrik och vacker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Citron- och timjankyckling i lergryta

Ingredienser

4 portioner
1 röd peppar (chili)
2 morötter
2 palsternackor
2 rödlökar
3 solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor)
2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
1/2 kruka timjan
färskpressad juice av 1/2 citron
2 msk smör

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

454

Kommentarer

Elisabeth

2021-03-29

Hade ingen chili, färsk timjan eller palsternacka. Gjorde såhär istället; rörde ihop 1 kaffesked Sambal, tre pressade Vitlöksklyftor , 1/2 tsk torkad Timjan, Saltet, Pepparn och Citronsaften till en pasta. Gned in kycklingen med den. I övrigt som receptet. Jättemumsigt!

Louise

2021-03-28

Använde rosmarin istället för timjan dock smulade ner en höngbuljonh också. Man ska nog inte snåla på det som ger smak i den rätt. Ta inte för mkt smör i sista steget det gjorde mina rotfrukter lite för ”såsiga”. Mycket god och enkel rätt.

Katarina

2021-03-14

Kycklingen får 5 stjärnor. Mycket saftig och god, men rotfrukterna blir lite mystiskt kokta i citronjuice. Gillar "vanligt" ugnsbakade rotfrukter bättre.

Näringsvärde per portion

Energi 1301 KJ / 311 kCal
Fett 16 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 15 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept