Bakad potatis med kyckling och apelsinsallad
Bakpotatis i mikro är ett genidrag! Genom att göra den bakade potatisen i mikrovågsugnen går det väldigt mycket snabbare men blir lika gott. Vi serverar bakpotatisen med en krämig kycklingröra och en fräsch apelsinsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar
1/4 sats helstekt kyckling i ugn (se länk i steg 2)
1 dl kokta cannellinibönor
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 dl majonnäs
1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)
2 apelsiner
2 äpplen
65 g rucola
ev 1 msk färskpressad citronjuice
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Så himla god kycklingröra till bakpotatisen! Men salladen kan man gott byta ut mot någon annan :)
Amy
2020-12-05