Bakad potatis med kyckling och apelsinsallad

3
1
Bakad potatis med kyckling och apelsinsallad

Bakpotatis i mikro är ett genidrag! Genom att göra den bakade potatisen i mikrovågsugnen går det väldigt mycket snabbare men blir lika gott. Vi serverar bakpotatisen med en krämig kycklingröra och en fräsch apelsinsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Bakad potatis med kyckling och apelsinsallad

Ingredienser

4 portioner
4 bakpotatisar
1/4 sats helstekt kyckling i ugn (se länk i steg 2)
1 dl kokta cannellinibönor
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 dl majonnäs
1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)
2 apelsiner
2 äpplen
65 g rucola
ev 1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Amy

2020-12-05

Så himla god kycklingröra till bakpotatisen! Men salladen kan man gott byta ut mot någon annan :)