Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskpinnar med mos och varm bönsallad

Fiskpinnar är barnfamiljens och studentens bästa vän. Det är gott, enkelt, billigt och snabblagat! Servera fiskpinnarna tillsammans med mos och en smaskig bönsallad för en riktigt mättande måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga fiskpinnarna enligt förpackningens anvisning.
  2. Tillaga potatismoset enligt förpackningens anvisning.
  3. Sallad: Koka bönorna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  4. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt purjolöken koka med bönorna ca 2 minuter. Låt bönor och purjo rinna av. Skölj och tärna tomaterna.
  5. Blanda bönor, purjo och tomat med balsamvinäger, honung, salt och peppar.
  6. Servera fiskpinnarna toppade med bönsallad, potatismos och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: panera egen fisk med glutenfritt ströbröd. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: panera egen fisk med mjölkfritt ströbröd. Gör eget mos av potatis, Solhavre och mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: panera egen fisk med äggfritt ströbröd.

Tips

Smaksätt gärna moset med riven, lagrad ost för extra smak.

Gröna tipset: Stek panerade skivor av förvälld kålrot och servera med mos och bönsallad om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskpinnar
  • 4 port potatismos av pulver
Bönsallad
  • 300 g haricots verts
  • 1 purjolök
  • 2 tomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2392 kJ / 572 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden