Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fransk bondsallad med fiskpinnar

Matig fransk bondsallad med stekta fiskpinnar, knaperstekt bacon, brödkrutonger, tomater och sallad. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och ringla över olivolja och pressad juice från citron. En fräsch och enkel sallad med god smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i bitar och blanda med salladen. Salta och peppra.
  2. Stek fiskpinnarna enligt anvisning på förpackningen. Skär dem i 3 delar.
  3. Skär baconet i mindre bitar och stek det gyllenbrunt. Låt det rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta brödet och skär till krutonger.
  5. Blanda alla ingredienser till salladen. Ringla över olivolja och pressa över juice från citron eller lime.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tomater
  • 1 påse blandad sallad (à ca 150 g)
  • flingsalt
  • peppar
  • 400 g fiskpinnar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 4 ljusa brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron eller lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1930 kJ / 460 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer