Chilimajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Chilimajonnäs

Den här enkla chilimajonnäsen piffar upp din hamburgare eller blir ett spännande inslag till fredagsräkorna. Vispa ihop äggula med senap, vinäger och vatten och droppa försiktigt i olja. Tillsätt sambal oelek och majonnäsen får ett rejält sting. Chilimajonnäsen passar till de flesta rätter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggula, senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning, droppvis i början och sedan i en tunn stråle.
  2. Smaka av med salt och sambal oelek.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk vatten
  • 2 dl neutral olja
  • salt
  • 3 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan