UNDER 15 MIN | Medel

Chilimajonnäs

Testa göra egen chilimajonnäs och piffa upp din hamburgare eller servera som ett gott tillbehör till fredagsräkorna. Vispa ihop äggula med senap, vinäger och vatten och droppa försiktigt i olja. Tillsätt sambal oelek och majonnäsen får ett rejält sting. Chilimajo passar till de flesta rätter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggula, senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning, droppvis i början och sedan i en tunn stråle.
  2. Smaka av med salt och sambal oelek.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk vatten
  • 2 dl neutral olja
  • salt
  • 1 - 3 tsk sambal oelek