Chilimajonnäs

28
4
Chilimajonnäs

Testa göra egen chilimajonnäs och piffa upp din hamburgare eller servera som ett gott tillbehör till fredagsräkorna. Vispa ihop äggula med senap, vinäger och vatten och droppa försiktigt i olja. Tillsätt sambal oelek och majonnäsen får ett rejält sting. Chilimajo passar till de flesta rätter.

Skriv ut
Chilimajonnäs

Ingredienser

2 1/2 dl
1
äggula
1 tsk
senap
1 tsk
vinäger
1 tsk
vatten
2 dl
neutral olja
-
salt
1 - 3 tsk
sambal oelek

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Bettina

1/18/2020

Jag fick till en perfekt konsistens, lätt recept. Hade dock i nästan dubbelt (!) så mycket Sambal Oelek och en tesked socker. Blev grymt gott !

Malin

6/15/2019

Fick till perfekt konsistens och färg men det smakade bara olja/vinäger tog i mer samband och salt men det blev bara saltare, smaken av olja och vinäger kvarstod.

Anton

3/5/2019

Väldigt enkelr recept! Viktigt som de skriver att droppa i oljan när du vispat en stund, annars var de omöjligt att få den bra... 5 stjärnor :)

Testa liknande recept