Chilimajonnäs
Testa göra egen chilimajonnäs och piffa upp din hamburgare eller servera som ett gott tillbehör till fredagsräkorna. Vispa ihop äggula med senap, vinäger och vatten och droppa försiktigt i olja. Tillsätt sambal oelek och majonnäsen får ett rejält sting. Chilimajo passar till de flesta rätter.
Ingredienser
2,5 dl
1 äggula
1 tsk senap
1 tsk vinäger
1 tsk vatten
2 dl neutral olja
salt
1 - 3 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gick inte alls.
Anders
2024-04-05Gick utmärkt att blanda allt i en lång smal bunke och köra med stavmixer! Super gott Blandade även i chilinkryddor istället för sambal.
Theresé
2022-10-07Jag fick till en perfekt konsistens, lätt recept. Hade dock i nästan dubbelt (!) så mycket Sambal Oelek och en tesked socker. Blev grymt gott !
Bettina
2020-01-18