Chilimajonnäs

125
4
Chilimajonnäs

Testa göra egen chilimajonnäs och piffa upp din hamburgare eller servera som ett gott tillbehör till fredagsräkorna. Vispa ihop äggula med senap, vinäger och vatten och droppa försiktigt i olja. Tillsätt sambal oelek och majonnäsen får ett rejält sting. Chilimajo passar till de flesta rätter.

Chilimajonnäs

Ingredienser

2 1/2 dl
1 äggula
1 tsk senap
1 tsk vinäger
1 tsk vatten
2 dl neutral olja
salt
1 - 3 tsk sambal oelek

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

125

Kommentarer

Bettina

2020-01-18

Jag fick till en perfekt konsistens, lätt recept. Hade dock i nästan dubbelt (!) så mycket Sambal Oelek och en tesked socker. Blev grymt gott !

Malin

2019-06-15

Fick till perfekt konsistens och färg men det smakade bara olja/vinäger tog i mer samband och salt men det blev bara saltare, smaken av olja och vinäger kvarstod.

Anton

2019-03-05

Väldigt enkelr recept! Viktigt som de skriver att droppa i oljan när du vispat en stund, annars var de omöjligt att få den bra... 5 stjärnor :)