Fiskpinnar med fullkornsris
Fiskpinnar med fullkornsris till middag ikväll? Med detta saftiga ris som kokas tillsammans med krossade tomater och fänkål behövs ingen sås till måltiden. Servera istället fiskrätten och riset med klyftor av citron och en frisk, grön sallad.
Ingredienser
4 portioner
2 - 2 1/2 fänkål
1 msk olja
4 dl vatten
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm kajennpeppar
3 dl fullkornsris ris
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
600 g djupfrysta fiskpinnar
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2842 KJ / 679 kCal
Fett24 g
Salt3.51 g
Kolhydrater82 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En jättegod och nyttig vardagsrätt, här behöver man inga feta såser utan riset är tillräckligt såsigt.
Sara
2008-06-09