Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskpinnar med fullkornsris

Fiskpinnar med fullkornsris till middag ikväll? Med detta saftiga ris som kokas tillsammans med krossade tomater och fänkål behövs ingen sås till måltiden. Servera istället fiskrätten och riset med klyftor av citron och en frisk, grön sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skär fänkålen i tunna strimlor.
  2. Fräs fänkål och ris i olja några min. Häll på tomatkross och vatten. Tillsätt salt och gärna kajennpeppar. Låt koka under lock ca 20 min.
  3. Stek fiskpinnarna utan extra matfett enligt förpackningens anvisning.
  4. Skölj och skär citronen i klyftor.
  5. Servera fiskpinnarna med tomatriset, citronklyftor samt en grön sallad.

För alla

Panera 500 g fisk (för 4 port) med gluten- eller laktos och mjölkproteinfritt ströbröd om du inte tål gluten, mjölkprotein eller laktos.

Tips

Välj gärna smaksatta krossade tomater tex med örtkryddor eller chili så kan salt och pepparmängden minskas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 fänkål
  • 1 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 3 dl fullkornsris ris
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 600 g djupfrysta fiskpinnar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2383 kJ / 571 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden