Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Fish tacos med fiskpinnar och picklad rödlök

En enkel och snabb variant på fish tacos, där vi låter frysta fiskpinnar ta huvudrollen! Smart, snabbt och gott. Snabbpicklad rödlök, guacamole och groddar gör fiskpinnarna sällskap i tortillabröden.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva rödlöken tunt och blanda med hälften av limejuicen.
  2. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Mosa med en gaffel tillsammans med resten av limejuicen, salt och peppar.
  3. Stek fiskpinnarna och värm bröden. Servera fiskpinnarna i bröden tillsammans med avokado, rödlök och groddar.
  4. Tillbehör: Toppa med gräddfil, koriander och sriracha.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria fiskpinnar och glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 avokador
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 450 g fiskpinnar
  • 8 små tortillabröd
  • 2 dl bön- eller alfalfagroddar
Tillbehör
  • gräddfil
  • koriander
  • srirachasås (het chilisås)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2586 kJ / 618 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer