Fish tacos med fiskpinnar och picklad rödlök
En enkel och snabb variant på fish tacos, där vi låter frysta fiskpinnar ta huvudrollen! Smart, snabbt och gott. Snabbpicklad rödlök, guacamole och groddar gör fiskpinnarna sällskap i tortillabröden.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 msk färskpressad limejuice
2 avokador
2 krm salt
2 krm svartpeppar
450 g fiskpinnar
8 små tortillabröd
2 dl bön- eller alfalfagroddar
Tillbehör
gräddfil
koriander
srirachasås (het chilisås)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria fiskpinnar och glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2586 KJ / 618 kCal
Fett33 g
Salt2.99 g
Kolhydrater55 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Speciellt med tärnad mango i också 👌 Ett annat tips, använd tacobåtarna istället 😊
Linda
2024-04-19Väldigt god maträtt som är enkel att tillaga. Vi toppade med mango också, väldigt lyckat
Kristian
2024-02-11Galet gott, i synnerhet för den ringa insatsen i tid - chansade med att lägga till Piccalilli vilket bara gjorde det ännu bättre.
Lars
2023-09-12