Ångad torsk
Genom att ångkoka torsken på låg temperatur i ugnen blir den extra saftig. Rimningen gör den fast, fin och lagom sälta. Servera med råriven blomkål och citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
5 dl vatten
ca 350 g torskfilé (MSC-märkt)
Rimning
8 dl vatten
3/4 dl salt
finrivet skal av 1 citron
Brynt smör
75 g smör
Till servering
finrivet skal av 1 citron
rå blomkål att riva över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om man inte är nå duktig i köket är det omöjligt att våga sig på nåt sånt här då det ska va så fantastiskt mycket i receptet som är öppet för tolkning. Tänk om folk i största allmänhet som skriver recept kunde vara lite jävla tydligare skulle det vara så mycket enklare till och med för en idiot som mig. Och för att inte tala om alla stackare med autism. Dem lär det ju inte va enkelt för...
Peter
2021-01-11Hej Peter! Tack för din kommentar! Receptet var otydligt och vi har sett över receptet samt ändrat svårighetsgraden till avancerat. Hoppas att receptet är lite lättare att förstå nu. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-13Jag har aldrig lyckats lösa salt genom att vispa ner det i kallt vatten, går det? Jag hällde på så mycket kokande vatten som behövdes och lät det svalna innan jag tillsatte resten av vattnet.
Leena margareta
2020-11-24Bra!!!
Ingegärd
2019-04-10