Ångad torsk

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
3
Ångad torsk

Genom att ångkoka torsken på låg temperatur i ugnen blir den extra saftig. Rimningen gör den fast, fin och lagom sälta. Servera med råriven blomkål och citronskal.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Ångad torsk

Ingredienser

4 portioner
5 dl  vatten
ca 350 g  torskfilé (MSC-märkt)

Rimning

8 dl  vatten
3/4 dl  salt
finrivet skal av 1   citron

Brynt smör

75 g  smör

Till servering

finrivet skal av 1   citron
rå blomkål att riva över

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Om man inte är nå duktig i köket är det omöjligt att våga sig på nåt sånt här då det ska va så fantastiskt mycket i receptet som är öppet för tolkning. Tänk om folk i största allmänhet som skriver recept kunde vara lite jävla tydligare skulle det vara så mycket enklare till och med för en idiot som mig. Och för att inte tala om alla stackare med autism. Dem lär det ju inte va enkelt för...

Peter

2021-01-11

Hej Peter! Tack för din kommentar! Receptet var otydligt och vi har sett över receptet samt ändrat svårighetsgraden till avancerat. Hoppas att receptet är lite lättare att förstå nu. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-01-13

Jag har aldrig lyckats lösa salt genom att vispa ner det i kallt vatten, går det? Jag hällde på så mycket kokande vatten som behövdes och lät det svalna innan jag tillsatte resten av vattnet.

Leena margareta

2020-11-24

Bra!!!

Ingegärd

2019-04-10

Testa liknande recept

Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga