Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ångad torsk

Genom att ångkoka torsken på låg temperatur i ugnen blir den extra saftig. Rimningen gör den fast, fin och lagom sälta. Servera med råriven blomkål och citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Ställ in en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll i vatten.
  3. Rimning: Blanda vatten, salt och skal från hälften av citronerna i en bunke. Vispa tills saltet har löst sig. Lägg i fisken. Låt snabbrimma 10 minuter.
  4. Häll av, skölj fisken i kallt vatten och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen på galler ovanför långpannan 5–10 minuter, tills fisken är klar.
  5. Smält och bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Ta från värmen och låt stå så att det skiktar sig.
  6. Ta ut fisken. Häll av vätskan. Häll på den klara delen av det brynta smöret, ta ej med bottensatsen.
  7. Riv över blomkål och skal från resterande citron. Servera gärna torsken tillsammans med Blomkål, gräslök och lime och Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten
  • ca 350 g torskfilé (MSC-märkt)
  • 75 g smör
  • rå blomkål att riva över
  • finrivet skal av 1 citron
Rimning
  • 8 dl vatten
  • 3/4 dl salt
  • finrivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare