Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Blomkål, gräslök och lime

Klassiskt men lite bortglömt sätt att tillaga blomkål på. Lättlagat och supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort blasten från blomkålen.
  2. Skär smöret i tunna skivor. Täck bottnen på en kastrull med smöret. Häll på vatten och fond. Lägg ner blomkålen. Sätt på ett lock.
  3. Låt småkoka ca 10 minuter, tills blomkålen är mjuk och fått lite färg i bottnen. Tillsätt ev lite mer vatten om det kokar torrt.
  4. Servera blomkålen varm. Strö över gräslök och finrivet limeskal. Pressa över limejuice. Servera gärna till Ångad torsk.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à ca 700 g)
  • 50 g smör
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk konc kycklingfond
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan