Fänkål med vete och dill
![Fänkål med vete och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16734/cf_259/fankal_med_vete_och_dill.jpg)
Enkel och charmerande rätt av fänkål med vete och dill. Annorlunda tillbehör med behagliga smaker. Frisk dressing förhöjer smaken ytterligare på denna fräscha och lättlagade rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
![Fänkål med vete och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16734/cf_259/fankal_med_vete_och_dill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl matvete
2 små fänkålsstånd
1/2 kruka dill till garnering
Dressing
skal av 1 citron
juicen av 1/2 citron
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris i stället för matvete.
Gör så här
Tips
Passar till fisk och skaldjur.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi664 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt0.7 g
Kolhydrater15 g
Protein5 g
Kommentarer