Fänkål med vete och dill

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Fänkål med vete och dill

Enkel och charmerande rätt av fänkål med vete och dill. Annorlunda tillbehör med behagliga smaker. Frisk dressing förhöjer smaken ytterligare på denna fräscha och lättlagade rätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Fänkål med vete och dill

Ingredienser

4 portioner
1 dl  matvete
2   små fänkålsstånd
1/2   kruka dill till garnering

Dressing

skal av 1   citron
juicen av 1/2   citron
2 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris i stället för matvete.

Gör så här

Tips

Passar till fisk och skaldjur.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi664 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt0.7 g
Kolhydrater15 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räksallad med citronmarinerad fänkål
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad fänkål med citron och spenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räk- och äggsallad med citrondressing
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxrulle med pepparrot & citron
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga