Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Fänkål med vete och dill

Enkel och charmerande rätt av fänkål med vete och dill. Annorlunda tillbehör med behagliga smaker. Frisk dressing förhöjer smaken ytterligare på denna fräscha och lättlagade rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och blötlägg matvete i vatten och låt dra i 5 minuter. Lägg det i ångkokaren och koka i ca 20 minuter.
  2. Ansa och klyfta små fänkålsstånd. Lägg ner i ångkokaren när det är 10 minuter kvar av vetets koktid.
  3. Dressing: Riv skalet av citronen och pressa ur juicen. Blanda med olivolja och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda dressingen med vetet och fänkålen. Toppa med dill.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris i stället för matvete.

Tips

Passar till fisk och skaldjur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl matvete
  • 2 små fänkålsstånd
  • 1/2 kruka dill till garnering
Dressing
  • skal av 1 citron
  • juicen av 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 664 kJ / 159 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer