Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra

5
2
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra

Bjud familjen på magnifik husmanskost med denna frasiga torsk med kall ägg- och kaviarröra. Rimma dina torskfiléer medan du gör din röra som blir extra krämig av lite majonnäs. Stek den panerade fisken och servera direkt med röran, morot och citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra

Ingredienser

4 portioner
1 påse fast potatis (à 900 g)
4 frysta, tinade torskfiléer (à 125 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd panko
2 msk smör eller margarin

Ägg- och kaviarröra

4 ägg
1/2 dl kaviar på tub
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 kruka hackad gräslök
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

2 - 2 1/2 morötter skurna i stavar
1 citron i klyftor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraice, kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Ännu frasigare fisk: Dela fisken i bitar och vänd i vetemjöl, ägg och sist panko. Hetta upp 1 liter olja till ca 180°C i en kastrull. Fritera några bitar i taget 3–5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Sofie

2012-04-11

Supergott! Men receptet tar ca 1 timme att utföra i normalt kökstempo.

Martin

2011-02-03

Med så mycket potatis som det blev hade det räckt med tre filéer och då kunde man skippat att skicka med två förpackningar fisk. Kommer även sprida på det så att vi gör pastan nästa dag, två fiskrätter i rad blir lite väl fiskigt.