Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra

Bjud familjen på magnifik husmanskost med denna frasiga torsk med kall ägg- och kaviarröra. Rimma dina torskfiléer medan du gör din röra som blir extra krämig av lite majonnäs. Stek den panerade fisken och servera direkt med röran, morot och citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, behåll gärna skalet.
  2. Torka av torskfiléerna och skär dem ev i mindre bitar. Gnid in fiskbitarna runtom med salt och peppar. Låt rimma under tiden som potatisen kokar och du gör röran.
  3. Röra: Hårdkoka, skala och finhacka äggen. Blanda kaviar, crème fraiche, majonnäs och gräslök. Rör ner ägghacket. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
  4. Vispa upp äggen till paneringen och häll dem i en djup tallrik. Lägg panko på en annan tallrik. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i panko. Stek fisken gyllenbrun runtom i smör eller margarin ca 5 minuter i en stor stekpanna.
  5. Till servering: Servera den frasiga torsken med kokt potatis, kall ägg- och kaviarröra, morotsstavar och citronklyftor.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraice, kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Ännu frasigare fisk: Dela fisken i bitar och vänd i vetemjöl, ägg och sist panko. Hetta upp 1 liter olja till ca 180°C i en kastrull. Fritera några bitar i taget 3–5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse fast potatis (à 900 g)
  • 4 frysta, tinade torskfiléer (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd panko
  • 2 msk smör eller margarin
Ägg- och kaviarröra
  • 4 ägg
  • 1/2 dl kaviar på tub
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 kruka hackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • 2 1/2 morötter skurna i stavar
  • 1 citron i klyftor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info