Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra
Bjud familjen på magnifik husmanskost med denna frasiga torsk med kall ägg- och kaviarröra. Rimma dina torskfiléer medan du gör din röra som blir extra krämig av lite majonnäs. Stek den panerade fisken och servera direkt med röran, morot och citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2011
Ingredienser
4 portioner
1 påse fast potatis (à 900 g)
4 frysta, tinade torskfiléer (à 125 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd panko
2 msk smör eller margarin
Ägg- och kaviarröra
4 ägg
1/2 dl kaviar på tub
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 kruka hackad gräslök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
2 - 2 1/2 morötter skurna i stavar
1 citron i klyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Men receptet tar ca 1 timme att utföra i normalt kökstempo.
Sofie
2012-04-11Med så mycket potatis som det blev hade det räckt med tre filéer och då kunde man skippat att skicka med två förpackningar fisk. Kommer även sprida på det så att vi gör pastan nästa dag, två fiskrätter i rad blir lite väl fiskigt.
Martin
2011-02-03