Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Tillaga rödbetorna på två, tre olika sätt för en extra smakdimension. Den varma remouladen är kort och gott grym!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka rödbetorna mjuka i rejält saltat vatten. Häll av. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Skär i klyftor om de är stora. Blanda hälften med citronskal, juice och hälften av oljan.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och lagerblad. Lägg i resterande rödbetor. Låt dra minst en timme. Häll av, men spara ev lagen för att göra gelétärningar (se Tips nedan).
  3. Skär bort svålen och det mesta av fettranden på sidfläsket. Skär i ca 1/2 cm stora tärningar. Stek dem knapriga i resterande olja. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Varm curryremoulad: Smält och bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Ta från värmen och låt stå så att det skiktar sig.
  5. Skala schalottenlöken. Skala, dela och kärna ur äpplet. Hacka lök och äpple mycket fint. Fräs detta med curry 2–3 minuter i olja i en stekpanna. Lägg i en bunke. Låt svalna.
  6. Vispa ihop lökfräset med äggula och ättika. Häll i den klara delen av smöret i en tunn stråle under vispning, ta ej med bottensatsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela rödbetor och varm remoulad på tallrikar. Toppa med fläsktärningar, dill och finriven blomkål. Servera gärna till Ångad torsk.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Tips

Rödbetsgelé (för 4 port): Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten 5 minuter. Sila av och koka upp 2 dl av inläggningslagen från rödbetorna i en liten kastrull. Ta från värmen och vispa ner gelatinbladen. Häll i en plastlåda och låt stelna 2–3 timmar i kylen. Stjälp upp och skär gelén i fina tärningar. Servera till rödbetssalladen och eventuellt ångad torsk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödbetor (gärna små)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 krm olivolja
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 150 g varmrökt sidfläsk
  • dillvippa till garnering
  • rå blomkål att riva över
  • salt
  • svartpeppar
Varm curryremoulad
  • 100 g smör
  • 1 liten schalottenlök
  • 1/2 syrligt äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 msk olivolja
  • 1 äggula (rumsvarm)
  • 2 krm ättiksprit (12 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?