Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Tillaga rödbetorna på två, tre olika sätt för en extra smakdimension. Den varma remouladen är kort och gott grym!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Ingredienser

4 portioner
800 g rödbetor (gärna små)
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 krm olivolja
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
150 g varmrökt sidfläsk
dillvippa till garnering
rå blomkål att riva över
salt
svartpeppar

Varm curryremoulad

100 g smör
1 liten schalottenlök
1/2 syrligt äpple
1 tsk curry
1 msk olivolja
1 äggula (rumsvarm)
2 krm ättiksprit (12 %)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål
Betyg 4.6 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarkål med ingefära och lime
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Midsommarsallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga