Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Tillaga rödbetorna på två, tre olika sätt för en extra smakdimension. Den varma remouladen är kort och gott grym!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödbetor (gärna små)
finrivet skal av 1   citron
1/2 dl  färskpressad citronjuice
2 krm  olivolja
1/2 dl  ättiksprit (12 %)
1 dl  socker
1 1/2 dl  vatten
1   lagerblad
150 g  varmrökt sidfläsk
dillvippa till garnering
rå blomkål att riva över
salt
svartpeppar

Varm curryremoulad

100 g  smör
1   liten schalottenlök
1/2   syrligt äpple
1 tsk  curry
1 msk  olivolja
1   äggula (rumsvarm)
2 krm  ättiksprit (12 %)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rödbetsgelé (för 4 port): Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten 5 minuter. Sila av och koka upp 2 dl av inläggningslagen från rödbetorna i en liten kastrull. Ta från värmen och vispa ner gelatinbladen. Häll i en plastlåda och låt stelna 2–3 timmar i kylen. Stjälp upp och skär gelén i fina tärningar. Servera till rödbetssalladen och eventuellt ångad torsk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål
Betyg 4.6 av 5.
143 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålspuré
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsmarinerad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötpotatis och blomkål i ugn med kryddkorv
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarkål med ingefära och lime
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga