Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor
Bjud dina vänner på en lite lyxigare middagsrätt där du snabbrimmar torsken i ugnen. Toppa med rökt sidfläsk och servera med de örtrostade rödbetorna och couscous med ruccola. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
1 knippe rödbetor (à 400 g)
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
100 g rökt sidfläsk
citronklyftor till servering
salt och peppar
Rödlöksgryn
4 portioner bulgur eller couscous
1 rödlök
30 g rucola
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2291 KJ / 548 kCal
Fett19.5 g
Protein37.3 g
Kommentarer