Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor

Bjud dina vänner på en lite lyxigare middagsrätt där du snabbrimmar torsken i ugnen. Toppa med rökt sidfläsk och servera med de örtrostade rödbetorna och couscous med ruccola. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken om den är fryst. Gnid in filéerna på båda sidor med salt. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med oregano, timjan, salt och peppar. Blanda runt. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Rödlöksgryn: Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Skala, dela och skiva rödlöken tunt. Lägg i en skål och blanda med olja och balsamvinäger. Tillsätt bulgur eller couscous och ruccola strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Torka av fisken med hushållspapper. Ta ut plåten och lägg fisken bredvid rödbetorna. Krydda fisken med peppar. Sätt mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter, tills fisk och rödbetor känns färdiga.
  6. Ta under tiden bort svålen på fläsket och skär köttet i små tärningar. Knaperstek i en torr, het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Servera fisk och rödbetor med rödlöksbulgur, knaperstekt fläsk, citronklyftor och gärna skirat smör.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Koka gärna bulgur eller couscous i hönsbuljong för mer smak. Förhöj smakerna och servera skirat smör till fisken. Smält smör i en kastrull på låg värme, det ska inte ta färg. Ställ åt sidan och låt de vita partiklarna sjunka till botten. Ringla den klara delen av smöret på fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
  • 1 knippe rödbetor (à 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g rökt sidfläsk
  • citronklyftor till servering
  • salt och peppar
Rödlöksgryn
  • 4 portioner bulgur eller couscous
  • 1 rödlök
  • 30 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2291 kJ / 548 kCal
Protein: 37,3 g
Fett: 19,5 g
Läs mer om näringsvärden