Ångad sparris med hollandaisesås
Ångad sparris med hollandaisesås är ett gott och relativt enkelt recept. Den gröna eller vita sparrisen smakar ljuvligt med en krämig hollandaisesås. Servera tillsammans med bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 kg grön eller vit sparris
vatten
1 msk salt
Hollandaisesås
125 g smör (helst osaltat)
3 msk vatten
salt
peppar
3 äggulor
pressad saft av 1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett30 g
Kommentarer
i boken Det goda franska köket av bla Julia Child finns utmärkta recept på Hollandaise
Ingvar
2019-02-22Håller med Mats! Denna sås blev platt och tråkig!
Anne
2009-06-22Finns det ingen som kan göra en riktig hollandaisesås???
Mats
2007-08-24