Ångad torsk

Betyg 3.2 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ångad torsk

Genom att ångkoka torsken på låg temperatur i ugnen blir den extra saftig. Rimningen gör den fast, fin och lagom sälta. Servera med råriven blomkål och citronskal.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Ångad torsk

Ingredienser

4 portioner
5 dl vatten
ca 350 g torskfilé (MSC-märkt)

Rimning

8 dl vatten
3/4 dl salt
finrivet skal av 1 citron

Brynt smör

75 g smör

Till servering

finrivet skal av 1 citron
rå blomkål att riva över

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Om man inte är nå duktig i köket är det omöjligt att våga sig på nåt sånt här då det ska va så fantastiskt mycket i receptet som är öppet för tolkning. Tänk om folk i största allmänhet som skriver recept kunde vara lite jävla tydligare skulle det vara så mycket enklare till och med för en idiot som mig. Och för att inte tala om alla stackare med autism. Dem lär det ju inte va enkelt för...

    Peter

    Hej Peter! Tack för din kommentar! Receptet var otydligt och vi har sett över receptet samt ändrat svårighetsgraden till avancerat. Hoppas att receptet är lite lättare att förstå nu. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jag har aldrig lyckats lösa salt genom att vispa ner det i kallt vatten, går det? Jag hällde på så mycket kokande vatten som behövdes och lät det svalna innan jag tillsatte resten av vattnet.

    Leena margareta

  • Bra!!!

    Ingegärd

Testa liknande recept

  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad