Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm

Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
1
Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm

Pot au feu är en fransk rätt med rimmad kyckling, morötter, blomkål och sugar snaps. Kycklingen och grönsakerna kokar du och den franska rätten toppar du vid servering med en smakrik örtkräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011

Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm

Ingredienser

4 portioner
600 g  kycklingfilé
1 msk  salt
2   morötter
1   blomkål
1 l  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
100 g  sugarsnaps
4   minibaguetter
1 msk  majsstärkelse
salt och peppar

Örtkräm

1   vitlöksklyfta
2 dl  crème fraiche
1/2   kruka basilika
3 msk  örtagårdskryddor provencale

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt, gjort det flera gånger!

Carolina

2020-08-28

Näringsvärde per portion

Energi2571 KJ / 615 kCal

Testa liknande recept

Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack
Betyg 4.4 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk löksoppa med potatis
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crème ninon med skagenröra i baguette
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga