Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm

Pot au feu är en fransk rätt med rimmad kyckling, morötter, blomkål och sugar snaps. Kycklingen och grönsakerna kokar du och den franska rätten toppar du vid servering med en smakrik örtkräm.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kycklingfiléerna med salt. Låt rimma medan resten förbereds.
  2. Skala morötterna och skär dem i stavar. Ansa blomkålen och skär den i mindre buketter.
  3. Örtkräm: Skala och grovhacka vitlöken. Mixa vitlök, crème fraiche, basilikablad och italienska örter med stavmixer eller i matberedare. Ställ åt sidan.
  4. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Torka saltet av kycklingen och lägg ner den. Låt sjuda under lock 8–10 minuter tills kycklingen är genomkokt. Lyft upp den och lägg åt sidan. Fortsätt koka grönsakerna mjuka under lock i buljongen, börja med morötterna ca 3 minuter, sedan blomkålen ca 3 minuter och sist sugarsnaps ca 1 minut. Värm under tiden bröden enligt anvisning på förpackningen.
  5. Red grytan med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda ca 2 minuter. Blanda ner örtkrämen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen. Servera pot au feun med de varma bröden.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk salt
  • 2 morötter
  • 1 blomkål
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 100 g sugarsnaps
  • 4 minibaguetter
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
Örtkräm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 kruka basilika
  • 3 msk örtagårdskryddor provencale
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2571 kJ / 615 kCal
Läs mer om näringsvärden