Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm
Pot au feu är en fransk rätt med rimmad kyckling, morötter, blomkål och sugar snaps. Kycklingen och grönsakerna kokar du och den franska rätten toppar du vid servering med en smakrik örtkräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 msk salt
2 morötter
1 blomkål
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
100 g sugarsnaps
4 minibaguetter
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
Örtkräm
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 kruka basilika
3 msk örtagårdskryddor provencale
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2571 KJ / 615 kCal
Kommentar
Fantastiskt, gjort det flera gånger!
Carolina
2020-08-28