Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm

12
1
Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm

Pot au feu är en fransk rätt med rimmad kyckling, morötter, blomkål och sugar snaps. Kycklingen och grönsakerna kokar du och den franska rätten toppar du vid servering med en smakrik örtkräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011

Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 msk salt
2 morötter
1 blomkål
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
100 g sugarsnaps
4 minibaguetter
1 msk majsstärkelse
salt och peppar

Örtkräm

1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 kruka basilika
3 msk örtagårdskryddor provencale

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Carolina

2020-08-28

Fantastiskt, gjort det flera gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2571 KJ / 615 kCal
Läs mer om näringsvärden