Hoppa till sidans innehåll

Mindre socker

Frukt till halloween - bra tips!

Halloween förknippas inte bara med läskiga monster, det kan också innebära nyttig halloween med frukt! Halloween och frukt? Jajemen! Här visar vi hur du tillsammans barnen gör roliga halloweenfigurer med frukt.

 • Fruktsallad i melon

  Fruktsallad i melon

  Möt Halloween med en läskig och läskande fruktsallad! Gröp ur en vattenmelon och skär ut ögon och mun. Fyll sedan melonen med melonbitar, physalis, färska hallon, blåbär, bitar av apelsin, äpple, päron.

  - Fruktsallad i melon

  Spara

 • Halloweenäpplen

  Halloweenäpplen

  Halloweenäpplen är ett enkelt ätbart pyssel att göra med barnen till halloween. Du fyller äpplena med mandelmassa, lindar in dem med smördeg och sätter kryddnejlikor som ögon och sist gräddas de i ugnen. Servera gärna med glass eller vaniljsås.

  - Halloweenäpplen

  Spara

 • Miniflugsvampar

  Miniflugsvampar

  Bjud på söta miniflugsvampar till Halloween! Halva körsbärstomater blir svampens hatt och minimozarella dess fot. Gräset gör du av krasse och marken av en mix av basilika, färsk spenat, olivolja, citronsaft och vatten. Enkelt gjort och farligt nyttigt!

  - Miniflugsvampar

  Spara

 • Pumpa med guacamole och grönsaksstavar

  Pumpa med guacamole och grönsaksstavar

  Vilket barn kan motstå denna pumpa till Halloween? Ta en liten matpumpa, gröp ur den och skär ut ögon och mun. Fyll sedan med guacamole och låt den gröna smeten rinna ut genom pumpans mun. Grönsaksstavar av gurka, paprika och morot blir pumpans nyttiga frisyr.

  - Pumpa med guacamole och grönsaksstavar

  Spara

 • Minipumpor av clementiner och bananspöken

  Minipumpor av clementiner och bananspöken

  Vill du göra något gott, nyttigt och läskigt på under fem minuter? Skala clementiner och tryck ner ett par myntablad i toppen – voilà, en minipumpa! Bananspöken gör du busenkelt av halva, skalade bananer. Russin blir ögon och mun. Hälsosam Halloween!

  - Minipumpor av clementiner och bananspöken

  Spara

 • Godisremmar med bär

  Godisremmar med bär

  Gör egna godisremmar till Halloweenmyset! Mörkblå blåbärsremmar, djupröda med hallon eller kanske gula nektarin- eller mangoremmar? Mums!

  - Godisremmar med bär

  Spara

 • Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar

  Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar

  Fira Halloween med läskiga småkryp! En insekt gör du enkelt genom att ta en dadel som kropp, mandelsplitter som ben och strimlad paprika eller sockerärter som antenner. Om du vågar klicka vidare, ger vi även tips på läskigt nyttiga tusenfotingar och skalbaggar.

  - Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar

  Spara

 • Isspöken

  Isspöken

  Skräm barnen på Halloween med dessa nyttiga isspöken! Klicka i crème fraiche som ögon och mun i botten av spöformar (säljs i välsorterade ICA-butiker). Ställ in i frysen. När ögon och mun är frysta fyller du på formarna med läskig rödbetsjuice. Sätt i sugrör som glasspinnar och frys till glass.

  - Isspöken

  Spara

 • Päronspöken

  Päronspöken

  Med päronspöken blir din Halloween både skrämmande och nyttig. Den läskiga munnen gör du genom att gröpa ur lite fruktkött och trycka in gojibär som tänder och tunga. Ögonen får du fram genom att kniva fram två små hål och trycka in torkade blåbär. Buuuuu!

  - Päronspöken

  Spara

 • Frysta bananspöken

  Frysta bananspöken

  Frysta bananer eller bananspöken som man också kan kalla dem. Nyttigt halloweensnacks som ger ny lyster till den vanliga bananen. Ät dem när de fortfarande är riktigt kalla, då är de som godast!

  - Frysta bananspöken

  Spara

 • Äppelmun med mandeltänder och hallontunga

  Äppelmun med mandeltänder och hallontunga

  Ett gap att frukta på Halloween! Munnen gör du av äpplen, tänderna av mandelspån och tungan av färska hallon. En supernyttig munsbit som är lika läskig som läskande. Vågar du äta?

  - Äppelmun med mandeltänder och hallontunga

  Spara

 • Chokladbollar (glutenfria)

  Chokladbollar (glutenfria)

  Superenkla och goda chokladbollar utan tillsatt socker med helt vegetabiliska ingredienser. Chokladbollarna innehåller inget gluten och passar även veganer eftersom de görs på kokosolja. Perfekta att plocka fram när sötsuget sätter in!

  - Chokladbollar (glutenfria)

  Spara