Rysligt nyttigt!

Nyttig Halloween

för barn

Halloween förknippas inte bara med läskiga monster, utan även med sötsaker i stora lass. Men kanske vill du möta mörkret med lite mindre socker och lite mer grönt? Här hittar du recept på päronsspöken, miniflugsvampar och andra nyttigheter.

 

 • Päronspöken

  Päronspöken

  Med päronspöken blir din Halloween både skrämmande och nyttig. Den läskiga munnen gör du genom att gröpa ur lite fruktkött och trycka in gojibär som tänder och tunga. Ögonen får du fram genom att kniva fram två små hål och trycka in torkade blåbär. Buuuuu! Recept på päronspöken.

 • Miniflugsvampar

  Miniflugsvampar

  Bjud på flugsvampar på Halloween! Halva körsbärstomater blir svampens hatt, minimozarella blir svampens fot. Gräset gör du av krasse och marken av en mix av basilika, färsk spenat, olivolja, citronsaft och vatten. Farligt nyttigt! Recept på miniflugsvampar.

 • Pumpa med guacamole och grönsaksstavar

  Pumpa med guacamole och grönsaksstavar

  Vilket barn kan motstå en sjuk pumpa på Halloween? Ta en liten matpumpa, gröp ur den och skär ut ögon och mun. Fyll sedan med guacamole och låt den gröna smeten rinna ut genom pumpans mun. Grönsaksstavar av gurka, paprika och morot blir pumpans nyttiga frisyr. Recept på pumpa med guacamole och grönsaksstavar.

 • Fruktsallad i melon

  Fruktsallad i melon

  Möt Halloween med en läskig och läskande fruktsallad! Gröp ur en vattenmelon och skär ut ögon och mun. Fyll sedan vattenmelonen med melonbitar, physalis, färska hallon, blåbär, bitar av apelsin, äpple, päron eller något annat fruktigt. Nu har du en dessert som är skrämmande nyttig! Recept på fruktsallad i melon

 • Minipumpor av clementiner och bananspöken

  Minipumpor av clementiner och bananspöken

  Vill du göra något gott, nyttigt och läskigt på under fem minuter? Skala clementiner och tryck ner ett par myntablad i toppen – voilà, en minipumpa! Bananspöken gör du busenkelt av halva, skalade bananer. Russin blir ögon och mun. Hälsosam Halloween! Recept på minipumpor av clementiner och bananspöken

 • Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar

  Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar

  Fira Halloween med läskiga småkryp! En insekt gör du enkelt genom att ta en dadel som kropp, mandelsplitter som ben och strimlad paprika eller sockerärter som antenner. Om du vågar klicka vidare, ger vi även tips på läskigt nyttiga tusenfotingar och skalbaggar. Recept på insektsdadlar, tusenfoting och skabaggar

 • Isspöken

  Isspöken

  Skräm barnen på Halloween med dessa nyttiga isspöken! Klicka i crème fraiche som ögon och mun i botten av spöformar (säljs i välsorterade ICA-butiker). Ställ in i frysen. När ögon och mun är frysta fyller du på formarna med läskig rödbetsjuice. Sätt i sugrör som glasspinnar och frys till glass. Recept på isspöken.

 • Äppelmun med mandeltänder och hallontunga

  Äppelmun med mandeltänder och hallontunga

  Ett gap att frukta på Halloween! Munnen gör du av äpplen, tänderna av mandelspån och tungan av färska hallon. En supernyttig munsbit som är lika läskig som läskande. Vågar du äta? Recept på äppeltänder.