ÖVER 60 MIN | Enkel

Frysta bananspöken

Frysta bananer eller bananspöken som man också kan kalla dem. Ett halloweensnacks med mindre tillsatt socker som ger ny lyster till den vanliga bananen. Ät dem när de fortfarande är riktigt kalla, då är de som godast!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela bananerna på mitten. Tryck fast en glasspinne i varje bananhalva och lägg i frysen minst 4 timmar.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad.
  3. Doppa bananerna i den smälta chokladen och rulla sedan ev i kokosen.
  4. Garnera bananglassarna med chokladknappar som spökenas ögon och ev mun. Frys minst fyra timmar.

För alla

Läs noga på innehållet för chokladknapparna. Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 2 bananer
  • 75 g vit choklad
  • 4 st glasspinnar
  • ev 1 1/2 dl riven kokos
  • 8 - ca 12 chokladknappar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1384 kJ / 331 kCal