Frysta bananspöken | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Frysta bananspöken

Frysta bananer eller bananspöken som man också kan kalla dem. Nyttigt halloweensnacks som ger ny lyster till den vanliga bananen. Ät dem när de fortfarande är riktigt kalla, då är de som godast!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen över ett vattenbad.
  2. Skala och dela bananerna på mitten. Tryck fast en glasspinne i varje bananhalva och lägg i frysen minst 2 timmar.
  3. Doppa bananerna i den smälta chokladen och rulla sedan i kokosen.
  4. Garnera bananglassarna med chokladknappar som spökenas ögon och mun. Halvera chokladknapparna och använd som ögonbryn. Frys minst fyra timmar.

För alla

Läs noga på innehållet för chokladknapparna. Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 75 g vit choklad
  • 2 bananer
  • 4 st glasspinnar
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • ca 20 chokladlinser
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1384 kJ / 331 kCal