Bild laddas
8 läbbiga tips!

Mönster till halloweenpumpan

Hur ser din Halloweenpumpa ut i år? Här är 8 tips på pumpor för olika smaker. Varje tips kommer förstås med en mall också. Bara att skriva ut, klippa ut och rita av på pumpan.
Tips: våra goda Halloweenrecept

Läskiga mönster till din pumpa

Här listar vi några alternativ på hur du kan få din pumpa att se extra läskig ut.  Eller ta inspiration från dessa och skapa ditt eget mönster att gröpa ur. Låt kreativiteten flöda!

 1. Bild laddas

  1. En illamående pumpa

  En poppis variant att göra och kanske också den enklaste är pumpan som kräks pumpakött.

 2. Bild laddas

  2. Mardrömspumpa

  Skapa din egen mardrömspumpa till Halloween. Gör den här - om du vågar, muahahaha!

 3. Bild laddas

  3. Pennywise

  Om du inte har clownmardrömmar sedan 90-talet så fick du säkert när filmen DET släpptes i ny tappning. Rista först alla detaljer ytligt i pumpan så det blir vita skåror. Skär sedan ut ögon, näsa och mun.

 4. Bild laddas

  4. Klassiker

  Ett glatt och något tandlöst grin, triangel till näsa och stora håliga ögon. En pumpa för alla traditionella Halloweenfirare. Vill du ha en läskigare uppsyn? Byt plats på ögonen när du klippt ut mallen, effekten är omedelbar.

 5. Bild laddas

  5. Läskig (men glad)

  Till Halloween passar det utmärkt att inspireras av den moderna klassikern Nightmare before Christmas av Tim Burton. Rätt läbbig, men ändå glad uppsyn. En detaljrik pumpa som passar bäst på stora pumpor och den som har gott om tålamod.

 6. Bild laddas

  6. Emoji

  Om du bara får välja EN emoji att göra Halloweenpumpa av - ja, då kanske den här ändå passar bäst, med sin zickzackiga mun? Intrycket blir mer "doh!" än "bu!", men kul för alla som gillar emojis.

 7. Bild laddas

  7. Glad katt-emoji

  Det är ingen lag att pumpor måste vara läskiga, så varför inte dra på ordentligt och göra en glad och kärleksfull katt? Inspirationen är förstås den gulliga emojisen, men här har den fått lite tänder förstås. Öronen gör du av locket som skärs ut, och fäster med två tandpetare.

 8. Bild laddas

  8. "Harry Potter"-pumpa

  En något stiliserad pumpa för den som älskar Harry Potter. De mindre detaljerna får skrapas fram på ytan istället för att skäras rätt igenom - ljuset lyser igenom lite även där. Fira en magisk Halloween i år!

Pumpasäsong

Godaste recepten med pumpa

Vad sägs om pumpaaioli, hasselbackspumpa med fetaost eller en curry med butternutpumpa?
Bild laddas
Vågar du?

Läskigt nyttig Halloween

Med lite morbid fantasi kan även grönsaker och annat lite nyttigare förvandlas till skräckinjagande ting. Här är inspiration som gör att du kan förse barnen med nyttigheter och samtidigt skrämma slag på dem.
Bild laddas
För den sofistikerade skräckälskaren

Elegant halloweenmeny

När mörkret faller och höstvindarna viner: ha en stämningsfull kväll med sofistikerade smaker. På menyn står aperitivo, förrätt, varmrätt och en kusligt god dessert!
Bild laddas
Mindre socker

Frukt till Halloween

Halloween förknippas inte bara med läskiga monster, det kan också innebära en nyttig halloween med frukt! Halloween och frukt? Jajemen! Här visar vi hur du kan göra roliga och läskiga halloweenfigurer med frukt.
Bild laddas
10 läskiga tips

Halloweenpyssel

Pynta hemmet med ljuslyktor, spökgirlanger, ryslig mat, dryck och festen är fixad – om de vågar komma!
Bild laddas
Historielektion!

Kräftskivans historia

Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Bild laddas
Fiffig ljusslinga!

Ljuslinga av tidningspapper

Här hjälper vi dig stegvis att gör en hemmagjord ljusslinga!
Bild laddas
Jul i jul!

Roliga julklappsspel

Här har vi tipsen på riktigt roliga julklappspel!
Bild laddas
Jultaberaset

Hur firar ditt stjärntecken jul?

Vilka utmaningar kommer du att ställas inför när det lackar mot jul?
Bild laddas