8 läbbiga tips!

Mönster till halloweenpumpan

Hur ser din Halloweenpumpa ut i år? Här är 8 tips på pumpor för olika smaker. Varje tips kommer förstås med en mall också. Bara att skriva ut, klippa ut och rita av på pumpan.
Tips: våra goda Halloweenrecept

Läskiga mönster till din pumpa

Här listar vi några alternativ på hur du kan få din pumpa att se extra läskig ut.  Eller ta inspiration från dessa och skapa ditt eget mönster att gröpa ur. Låt kreativiteten flöda!

 1. En halloweenpumpa som kräks

  1. En illamående pumpa

  En poppis variant att göra och kanske också den enklaste är pumpan som kräks pumpakött.

 2. En halloweenpumpa med ett ont mardrömsmotiv

  2. Mardrömspumpa

  Skapa din egen mardrömspumpa till Halloween. Gör den här - om du vågar, muahahaha!

 3. En halloweenpumpa med clownmotiv

  3. Pennywise

  Om du inte har clownmardrömmar sedan 90-talet så fick du säkert när filmen DET släpptes i ny tappning. Rista först alla detaljer ytligt i pumpan så det blir vita skåror. Skär sedan ut ögon, näsa och mun.

 4. En klassisk halloweenpumpa

  4. Klassiker

  Ett glatt och något tandlöst grin, triangel till näsa och stora håliga ögon. En pumpa för alla traditionella Halloweenfirare. Vill du ha en läskigare uppsyn? Byt plats på ögonen när du klippt ut mallen, effekten är omedelbar.

 5. Läskig halloweenpumpa

  5. Läskig (men glad)

  Till Halloween passar det utmärkt att inspireras av den moderna klassikern Nightmare before Christmas av Tim Burton. Rätt läbbig, men ändå glad uppsyn. En detaljrik pumpa som passar bäst på stora pumpor och den som har gott om tålamod.

 6. En ledsen emoji-pumpa

  6. Emoji

  Om du bara får välja EN emoji att göra Halloweenpumpa av - ja, då kanske den här ändå passar bäst, med sin zickzackiga mun? Intrycket blir mer "doh!" än "bu!", men kul för alla som gillar emojis.

 7. Halloweenpumpa med en glad katt som motiv

  7. Glad katt-emoji

  Det är ingen lag att pumpor måste vara läskiga, så varför inte dra på ordentligt och göra en glad och kärleksfull katt? Inspirationen är förstås den gulliga emojisen, men här har den fått lite tänder förstås. Öronen gör du av locket som skärs ut, och fäster med två tandpetare.

 8. 8. "Harry Potter"-pumpa

  8. "Harry Potter"-pumpa

  En något stiliserad pumpa för den som älskar Harry Potter. De mindre detaljerna får skrapas fram på ytan istället för att skäras rätt igenom - ljuset lyser igenom lite även där. Fira en magisk Halloween i år!

 • Vågar du handla ingredienserna online?

  Vågar du handla ingredienserna online?

  Vi har laddat upp med ett riktigt läskigt Halloweensortiment i år, och vi kan lova en skrämmande bra handlaupplevelse!

Artiklar (1463)

För den sofistikerade skräckälskaren

Elegant halloweenmeny

När mörkret faller och höstvindarna viner: ha en stämningsfull kväll med sofistikerade smaker. På menyn står aperitivo, förrätt, varmrätt och en kusligt god dessert!

Vågar du?

Läskigt nyttig Halloween

Med lite morbid fantasi kan även grönsaker och annat lite nyttigare förvandlas till skräckinjagande ting. Här är inspiration som gör att du kan förse barnen med nyttigheter och samtidigt skrämma slag på dem.

Mindre socker

Frukt till Halloween

Halloween förknippas inte bara med läskiga monster, det kan också innebära en nyttig halloween med frukt! Halloween och frukt? Jajemen! Här visar vi hur du kan göra roliga och läskiga halloweenfigurer med frukt.

10 läskiga tips

Halloweenpyssel

Pynta hemmet med ljuslyktor, spökgirlanger, ryslig mat, dryck och festen är fixad – om de vågar komma!

Historielektion!

Kräftskivans historia

Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.

Busenkelt!

Så gör du pompoms

Så gör du söta pompoms i silkespapper som sätter stämningen på festen.

Pyssla med papper!

Gör en egen papperskyckling

I påsk tipsar vi om att göra egna kycklingar av papper. Det perfekta påskpysslet för hela familjen