Bild laddas
10 läskiga tips

Halloweenpyssel

Pynta hemmet med ljuslyktor, spökgirlanger, ryslig mat, dryck och festen är fixad – om de vågar komma!
Tips: goda recept till halloween

Halloween pyssel 

Dekoration kan vara en stämnings höjare så här kommer 10 tips på pyssel inför Halloween. Gör en läskigare dukning, häng upp små spöken, pimpa klubbor och mycket mer! 

 1. Bild laddas

  1. Dukning med bett

  Använd vampyrlöständer istället för en vanlig servettring för att öka Halloween stämingen vid matbordet. 

 2. Bild laddas

  2. Käka spindlar?

  Absolut! Piffa klubborna genom att vira fyra piprensare längst upp på skaftet. Vänd på klubban och klistra på pysselögon – tadaa, klubban blev genast lite mer skrämmande men också roligare.

 3. Bild laddas

  3. Blodet lyser

  Blodiga ljus är ett måste på halloween. Använd röda värmeljus, kanske har du några kvar från förra julen. Droppa det röda stearinet över de vita blockljusen. Stick lite nålar och nubb i ljusen som pricken över i.

 4. Bild laddas

  4. Bus eller godis? Trick or treat?

  Packa godis i engångshandskar och ha ett gäng ”död mans hand” redo när häxor, vampyrer, monster och mumier ringer på. Ett tips är att ha godis med papper på eftersom handskarna kan vara lite talkiga inuti.

 5. Bild laddas

  5. Från julslinga till spökslinga

  Fixa din egen spökslinga. Gör ett litet hål i botten på plastmuggar med en sax och klistra fast pysselögon. Trä muggarna på lamporna på en vanlig LED-ljusslinga och vips blev julbelysningen svävande självlysande spöööken.

 6. Bild laddas

  6. Halloweeniga ljuslyktor

  Fina ljuslyktor fixar du snabbt av konserveringsglas eller gamla glasburkar. Vira orange och svart garn runt burkarna, fäst några spindlar, råttor och fladdermöss och de stämningsfulla och lite läskiga lyktorna är klara.

 7. Bild laddas

  7. Spöklikt välkomnande

  Utsträckta självlysande spökhänder… huu! Trä engångshandskar över ett LED-blockljus, stick in ett sugrör och blås upp handen. Håll tajt kring handsköppningen och dra snabbt ut sugröret. ”Trevligt” sätt att hälsa gäster välkomna.

 8. Bild laddas

  8. Ögonkrans

  Visa att du ser den som kommer på besök! Sätt ihop flirtkulor med hjälp av tandpetare i vilken formation du vill och klistra på pysselögon. Se där, en allseende krans till dörren att rama in tittögat med.

 9. Bild laddas

  9. Läskigt gott

  En enkel och halloweening förrätt fixar du enkelt med våra ”läskiga” kakformar. Fyll med vitt, svart och orange, vi jag använt röd och svart stenbitsrom och creme fraiche för att färglägga fladdermusen, pumpan och spöket.

 10. Bild laddas

  10. Fladdrande spöken

  Spöken kan man inte få för många av en dag som denna. Dessa inte-så-skrämmande spöken gör du enkelt av flirtkulor, vita servetter och snöre. Veckla ut servetten, placera flirtkulan mitt på och knyt fast på snöret. Måla på ögon eller ansikte – färdigt!

Vågar du?

Läskigt nyttig Halloween

Med lite morbid fantasi kan även grönsaker och annat lite nyttigare förvandlas till skräckinjagande ting. Här är inspiration som gör att du kan förse barnen med nyttigheter och samtidigt skrämma slag på dem.
Bild laddas
För den sofistikerade skräckälskaren

Elegant halloweenmeny

När mörkret faller och höstvindarna viner: ha en stämningsfull kväll med sofistikerade smaker. På menyn står aperitivo, förrätt, varmrätt och en kusligt god dessert!
Bild laddas
8 läbbiga tips!

Mönster till halloweenpumpan

Hur ser din Halloweenpumpa ut i år? Här är 8 tips på pumpor för olika smaker. Varje tips kommer förstås med en mall också. Bara att skriva ut, klippa ut och rita av på pumpan.
Bild laddas
Mindre socker

Frukt till Halloween

Halloween förknippas inte bara med läskiga monster, det kan också innebära en nyttig halloween med frukt! Halloween och frukt? Jajemen! Här visar vi hur du kan göra roliga och läskiga halloweenfigurer med frukt.
Bild laddas
Vilket datum gäller?

När är hallowen?

Det finns en del förvirring om när halloween egentligen är? Här finner du svaret!
Bild laddas
4 enkla steg

Göra halloweenpumpa

En pumpalykta lyser otäckt med ljus i, och det är både enkelt och kul att göra själv − eller tillsammans med familjen! Med några enkla knep är det inte så krångligt.
Bild laddas
Pumpasäsong

Godaste recepten med pumpa

Vad sägs om pumpaaioli, hasselbackspumpa med fetaost eller en curry med butternutpumpa?
Bild laddas
Gulligt och gott!

Ostpumpa till halloween

Ostbrickan blir extra festlig med en ostpumpa till halloween. Här visar vi hur du gör!
Bild laddas
Barnvänliga recept!

Hemmagjort godis att göra på lovet

Rastlösa barn och mycket tid hemma? Vad sägs om att leka godisfabrik? Här finns ett gäng recept på hemmagjort godis för barn.
Bild laddas