Bild laddas
Vågar du?

Läskigt nyttig Halloween

Med lite morbid fantasi kan även grönsaker och annat lite nyttigare förvandlas till skräckinjagande ting. Här är inspiration som gör att du kan förse barnen med nyttigheter och samtidigt skrämma slag på dem - och ett superkul tips på hur du gör miniflugsvampar.

Bild laddas

Avhuggna fingrar

Surdegsbröd med skalade mandlar som naglar. För bäst effekt, snitta för att markera fingrarnas knogar. Recept på surdeg.

Bild laddas

Döskalle av vattenmelon

Gröp ur en vattenmelon och toppa med granatäpplekärnor som hjärna. Börja med att skala bort det gröna lagret med en osthyvel. Gröp sedan ur mun, näsa och ögonhål med en sked och kniv. Lägg granatäppelkärnorna i en skål, väl packade. Vänd upp och ner på skålen på döskallens hjässa.

Bild laddas

Zombiefingrar

Koka sparris och använd mandlar som naglar. Skär ett jack i sparrisen för att sätta i mandeln. Lägg fingrarna i en skål med udonnudlar så ser det ut som om de är omringade av läskiga maskar.

Bild laddas

Hjärna i formalin

Picklad blomkål med kanelstång och färsk ingefära. För bästa effekt, sätt på en gammal etikett på burken. Receptet är inspirerat av ett recept på picklade grönsaker.

Bild laddas

Spyflugor

Russin med mandelflarn som vingar. Tips: passar utmärkt som garnering till valfri soppa.

Bild laddas

Utklösta ögon

Risbollar i tomatsås och olivhalvor som pupiller. Vill du göra det extra läbbigt målar du med lite röd karamellfärg runt oliverna.

Bild laddas

Död-mans-hand

Rödbetsjuice med äpplen och apelsin. En läckerhet för dig som har tillgång till en råsaftcentrifug. Blåbärsjuice eller annan röd juice har såklart lika bra effekt.För att göra handen, häll juicen i en plasthanske, förslut med en påsklämma och lägg i frysen. Tips: forma handen när du lägger den i frysen genom att lägga en tyngd på handflatan och staga upp fingrarna.

10 läskiga tips

Halloweenpyssel

Pynta hemmet med ljuslyktor, spökgirlanger, ryslig mat, dryck och festen är fixad – om de vågar komma!
Bild laddas
8 läbbiga tips!

Mönster till Halloweenpumpan

Hur ser din Halloweenpumpa ut i år? Här är 8 tips på pumpor för olika smaker. Varje tips kommer förstås med en mall också. Bara att skriva ut, klippa ut och rita av på pumpan.
Bild laddas