Med lite morbid fantasi kan även grönsaker och annat lite nyttigare förvandlas till skräckinjagande ting. Här är inspiration som gör att du kan förse barnen med nyttigheter och samtidigt skrämma slag på dem.
Tips: fler nyttiga
Halloween recept
Kusla till det lite extra i år med våra förskräckliga recept. Passar utmärkt till barnkalas men det går även hem hos vuxna Halloween fantaster. Vem gillar inte att skrämmas?
Surdegsbröd med skalade mandlar som naglar. För bäst effekt, snitta för att markera fingrarnas knogar.
Gröp ur en vattenmelon och toppa med granatäpplekärnor som hjärna. Börja med att skala bort det gröna lagret med en osthyvel. Gröp sedan ur mun, näsa och ögonhål med en sked och kniv. Lägg granatäppelkärnorna i en skål, väl packade. Vänd upp och ner på skålen på döskallens hjässa.
Koka sparris och använd mandlar som naglar. Skär ett jack i sparrisen för att sätta i mandeln. Lägg fingrarna i en skål med udonnudlar så ser det ut som om de är omringade av läskiga maskar.
Picklad blomkål med kanelstång och färsk ingefära. För bästa effekt, sätt på en gammal etikett på burken.
Russin med mandelflarn som vingar. Tips: passar utmärkt som garnering till valfri soppa.
Risbollar i tomatsås och olivhalvor som pupiller. Vill du göra det extra läbbigt målar du med lite röd karamellfärg runt oliverna.
Rödbetsjuice med äpplen och apelsin. En läckerhet för dig som har tillgång till en råsaftcentrifug. Blåbärsjuice eller annan röd juice har såklart lika bra effekt.För att göra handen, häll juicen i en plasthanske, förslut med en påsklämma och lägg i frysen. Tips: forma handen när du lägger den i frysen genom att lägga en tyngd på handflatan och staga upp fingrarna.