Hoppa till sidans innehåll

Frys in skörden -

Och bevara alla nyttigheter

Äta i säsong? Ja tack! Men vill du äta jordgubbar i mars och tomater i november är ett hett tips att frysa in. Ofta behålls både näring, smak, textur och färg. Vi guidar dig i nedfrysningens iskalla värld.

Pernilla Norlander

Att äta färska tomater, jordgubbar och sparris året runt är inte hållbart. Tack gud för frysen, som gör att vi ka ta tillvara på godsakerna när de är som bäst! 

Säg frysta grönsaker och många börjar tänka på 80-talets majs-, paprika- och ärtblandning och känna kalla kårar längs ryggraden. Men frysta grönsaker kan vara så mycket mer än så. Genom att frysa frukt, bär och grönsaker bevaras näringen bättre än vid till exempel konservering. En färsk grönskar tappar näring från den sekund den skördas, men stoppa den i frysen och näringen konserveras fram till upptining. 

Bevara, frys och tina på bästa sätt!

 • Frys ner snabbt

  Snabb nedfrysning ger bäst resultat.

 • Platt är rätt

  Genom att platta till paketet går både nedfrysning och upptining snabbare. Dessutom är det enklare att stapla i en full frys.

 • Styckfrys

  Bär och brödskivor är exempel på produkter som är perfekt att styckfrysa. Lägg ut bären på en bricka. Ställ i frysen och samla ihop i en påse när de är frysta.

 • Tina snabbt

  Även upptiningen bör gå undan. Tina i vatten för snabbast resultat.

Så här fryser du skörden

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer