Gott och enkelt!

Spara tid i köket - 5 snabba tips!

Långkok i all ära, men ibland räcker inte tiden till. Vi tipsar om tidsbesparande knep i köket och fem recept på soppor som är garanterat snabblagade. Så du får mer tid över till annat!
Tips! Ont om tid? Här hittar du supersnabba middagsrecept.

5 knep som spar tid i köket

  1. 1. Planera

    Ta en timme på söndagen för att fundera över veckans middagar och skriv en inköpslista på vad du behöver komplettera med hemma. Kan kanske kännas supertråkigt, men den lilla tid du lägger på att planera veckans mat har du snabbt igen när det är dags för vardag igen. Dessutom minskar du matsvinnet när du har en plan för maten. Spika gärna också att äta eventuella rester på söndagen. Restsöndag = bästsöndag! Bra för plånboken, toppen för miljön.

  2. 2. Laga mer

    När du lagar maten - se till att laga mer av den så har du rester att plocka fram. Steker du till exempel pannkakor på torsdagen är det ett perfekt tillfälle att göra extra många. Plocka fram och gör crèpes till helglunchen. Lagar du köttfärssås - laga mer och frys in i lagom portioner.

  3. 3. Bra knivar

    Just kniven är ett verktyg som man vinner mycket tid på om den är bra. Se till att investera i bra knivar och håll efter dem med slipen då och då. Tidsvinsten, och den uteblivna frustrationen, när man skivar en tomat med en vass kniv är guld värd!

  4. 4. Använd vattenkokare

    Använd vattenkokaren när du ska koka upp vattnet till pasta, ägg eller potatis. Du sparar både tid och pengar eftersom en spisplatta drar mycket mer el än en vattenkokare för att koka upp en kastrull med vatten.

  5. 5. När inget annat funkar – välj soppa!

    Soppa är inte bara gott och näringsrikt, det är enkelt, plånbokssmart och framförallt snabbt! Fram med en kastrull och koka upp ingredienserna, tillsätt mjukost för krämighet och smak, mixa med en handmixer och du är klar. Och har du rester över är det bara att slänga ner dem i soppan - ett utmärkt sätt att minska matsvinnet!

5 snabba soppor

  • Spenatsoppa med mjukost och ägg

    Spenatsoppa med mjukost och ägg

    Betyg 3.7 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Vad blir det om du blandar spenat, mjukost och buljong? En riktigt god spenatsoppa! Suverän vardagsmiddag som är enkel att laga och klar på ett kick. Mjukosten tillför härlig krämighet och de perfekt kokta äggen är en underbar smakhöjare i soppan.

    Spenatsoppa med mjukost och ägg
  • Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön

    Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön

    Betyg 4.4 av 5.
    46 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer.

    En superenkel och krämig soppa med en söt fin smak som hela familjen gillar. Pumpafrön och krutonger bidrar med härlig crunch. Middagen är klar på tio minuter!

    Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön
  • Kycklingsoppa med mjukost

    Kycklingsoppa med mjukost

    Betyg 4.2 av 5.
    84 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer.

    Mättande kycklingsoppa, behöver vi säga något mer? Här med härlig curry och morötter i en värmande kycklingbuljong, tärnat kycklingkött, fräst morot och knapriga sockerärtor. Koka upp med mjukost som ger soppan en utsökt lenhet och garnera med koriander som kronan på verket.

    Kycklingsoppa med mjukost
  • Svampsoppa med kantarellost

    Svampsoppa med kantarellost

    Betyg 4.1 av 5.
    94 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer.

    Gillar du svamp? Då kommer du älska den här svampsoppan med kantarellost! Smörstekta champinjoner kokas upp i varm grönsaksbuljong med tärnade morötter och len mjukost med kantarellsmak. Smaka av med salt och peppar, ät och njut!

    Svampsoppa med kantarellost
  • Broccolisoppa med baconost

    Broccolisoppa med baconost

    Betyg 4.3 av 5.
    23 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Broccolisoppa, busenkelt och jättegott! Här tillsammans med mättande potatis och skivad purjolök. Låt koka upp och blanda i mjukost med smak av bacon och ost - en perfekt smakhöjare som tillför härlig krämighet i soppan.

    Broccolisoppa med baconost

Artiklar (1558)

Snabba smaker

3 snabba middagar

Vi har listat 3 vardagsrecept du gör på nolltid så du slipper trötta middagar och disk.

Extra allt!

Matiga mackor

Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek

Topplista!

Snabblagad enkel pasta

Dessa recept på enkla pastarätter kommer garanterat att bli återkommande favoriter!

Middag för många

Duka för fler

Här får du tips och recept för att dryga ut middagen om du får besök vid middagsbordet.