Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön

24
3 Klimatsmart
Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön

En superenkel och krämig soppa med en söt fin smak som hela familjen gillar. Pumpafrön och krutonger bidrar med härlig crunch. Middagen är klar på tio minuter!

Skriv ut
Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
1
finhackad lök
1
vitlöksklyfta
1
burk krossade tomater
200 g
mjukost med paprikasmak
1 dl
grädde
-
ev lite vatten
1 st
grönsaksbuljongtärning
-
salt
-
peppar

Till servering

2 msk
pumpafrön
-
ev krutonger

För alla

Läs noga innehållet på buljongtärningen. Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller välj glutenfria krutonger.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Näringsvärdet är beräknat exkl krutonger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Maria

2020-02-07

Lätt men känns ändå lite lyxig om man tar sig lilla extra tiden att göra krutongerna! Jättegott med ostmacka till.

Petter

2017-10-12

Jag använde krossade tomater med chilismak, vilket gav lite hetta, sedan hittade jag inte mjukost med paprikasmak på affären, så jag köpte Arlas färskost med paprikasmak istället - det blev den godaste soppan jag ätit!! Jag rostade även fröna i en torr stekpanna innan jag la dem på soppan. Rekommenderas!

Philip

2017-07-30

Jättegod soppa! Rekommenderar dock att servera med gott bröd och att planera för många portioner eftersom att den inte är särskilt mättande.

Näringsvärde per portion

Energi 1115 KJ / 266 kCal
Fett 20 g
Salt 2.19 g
Kolhydrater 9 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept