Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön
En superenkel och krämig soppa med en söt fin smak som hela familjen gillar. Pumpafrön och krutonger bidrar med härlig crunch. Middagen är klar på tio minuter!
Ingredienser
2-3 portioner
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (à 390 g)
150 g paprika färskost
1 dl grädde
1 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Till servering
2 msk pumpafrön
ev krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl krutonger.
Energi1115 KJ / 266 kCal
Fett20 g
Salt2.19 g
Kolhydrater9 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod krämig o mycket smak. Upptäckte för sent att det bara var för 2-3 portioner, vill att det ska vara 4, men funkar kanske att öka på ingredienserna lite 😉
Birgitta
2024-02-15Snabblagat, lätt och gott!
Catarina
2024-02-13Jättegod! Jag kunde inte heller hitta mjukost med paprika så jag köpte färskost istället. Lade till lite paprikapulver för extra smak! Och även jag rostade fröna innan servering. Nästa gång testar jag med lite mer krossade tomater eftersom det inte blev så mycket mat med en burk.
Angela
2023-10-19