Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön

26
5
Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön

En superenkel och krämig soppa med en söt fin smak som hela familjen gillar. Pumpafrön och krutonger bidrar med härlig crunch. Middagen är klar på tio minuter!

Tomat- och paprikasoppa med pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
1 finhackad lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
200 g mjukost med paprikasmak
1 dl grädde
ev lite vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
salt
peppar

Till servering

2 msk pumpafrön
ev krutonger

För alla

Läs noga innehållet på buljongtärningen. Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller välj glutenfria krutonger.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Näringsvärdet är beräknat exkl krutonger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Kajsa

2022-04-12

Jättegod soppa! Jag rostade pumpakärnor och strödde över. Mums!

Andreas

2022-01-13

Väldigt god men väldigt snålt tilltagna portioner. 2 vuxna + 2 barn blir inte mätta på 4 port

Maria

2020-02-07

Lätt men känns ändå lite lyxig om man tar sig lilla extra tiden att göra krutongerna! Jättegott med ostmacka till.

Näringsvärde per portion

Energi 1115 KJ / 266 kCal
Fett 20 g
Salt 2.19 g
Kolhydrater 9 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden