UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingsoppa med mjukost

Mättande kycklingsoppa, behöver vi säga något mer? Här med härlig curry och morötter i en värmande kycklingbuljong, tärnat kycklingkött, fräst morot och knapriga sockerärtor. Koka upp med mjukost som ger soppan en utsökt lenhet och garnera med koriander som kronan på verket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs morotstärningarna och curry i olja i en gryta. Häll på vatten och buljong. Låt det koka i ca 4-5 minuter.
  2. Tillsätt kyckling och mjukost. Låt koka upp och rör tills osten smälter. Peppra. 
  3. Skär sockerärtorna på längden och häll ner i soppan, koka upp igen och servera.
  4. Till garnering: Garnera gärna med koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tärnad morot
  • 1 - 2 tsk curry
  • 1 msk olja
  • ca 7 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 200 g tärnad tillagad kyckling
  • 250 g mjukost (gärna mild)
  • svartpeppar
  • ca 100 g sockerärtor
  • ev färsk koriander (till garnering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2462745 kJ / 179 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept