Spenatsoppa med mjukost och ägg

7
4
Spenatsoppa med mjukost och ägg

Vad blir det om du blandar spenat, mjukost och buljong? En riktigt god spenatsoppa! Suverän vardagsmiddag som är enkel att laga och klar på ett kick. Mjukosten tillför härlig krämighet och de perfekt kokta äggen är en underbar smakhöjare i soppan.

Skriv ut
Spenatsoppa med mjukost och ägg

Ingredienser

4 portioner
2
ägg
1
hackad bananschalottenlök
1
hackad vitlöksklyfta
1 msk
olja
6 dl
vatten
1
kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
400 g
fryst hackad bladspenat
250 g
mjukost (gärna mild)
-
svartpeppar
-
salt

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Näringsvärdet är exkl. bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

A-c

2/10/2021

En ny favorit och så enkel. Jag byte ut osten mot ett mjölkfritt/veganskt alternativ, "På mackan" som finns på ICA. Sen gillar jag lite hetta, så jag hade i torkade chili flakes.

Michael

2/5/2021

Körde utan mjukost. Blev bra så. 🙂 ⭐️⭐️⭐️⭐️

Magnus

2/9/2019

Mycket godare utan mjukost! Bidrog med en konstig bismak. Körde vanlig kavli mild mjukost.

Näringsvärde per portion

Energi 705 KJ / 168 kCal
Fett 9 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 3 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept