Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Spenatsoppa med mjukost och ägg

Vad blir det om du blandar spenat, mjukost och buljong? En riktigt god spenatsoppa! Suverän vardagsmiddag som är enkel att laga och klar på ett kick. Mjukosten tillför härlig krämighet och de perfekt kokta äggen är en underbar smakhöjare i soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen i 7-8 minuter.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan i en stor gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp buljongen och lägg i spenaten. Låt koka i ett par minuter.  
  3. Tillsätt mjukost, koka upp och rör tills osten smälter. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Skölj de färdigkokta äggen i kallt vatten, skala och dela. 
  5. Servera soppan med en ägghalva per portion.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Näringsvärdet är exkl. bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 1 hackad bananschalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 6 dl vatten
  • 1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
  • 400 g fryst hackad bladspenat
  • 250 g mjukost (gärna mild)
  • svartpeppar
  • salt
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 705 kJ / 168 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer