Spenatsoppa med mjukost och ägg
Vad blir det om du blandar spenat, mjukost och buljong? En riktigt god spenatsoppa! Suverän vardagsmiddag som är enkel att laga och klar på ett kick. Mjukosten tillför härlig krämighet och de perfekt kokta äggen är en underbar smakhöjare i soppan.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
1 hackad bananschalottenlök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
6 dl vatten
1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
400 g fryst hackad bladspenat
250 g mjukost (gärna mild)
svartpeppar
salt
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. bröd.
Energi705 KJ / 168 kCal
Fett9 g
Salt3.2 g
Kolhydrater3 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god soppa. Använda en vegansk örtost istället 100-150g. Serverade med rostade pumpakärnor som jag har lite tamari soya (Rennée Voltaire)på när dom fortfarande ligger varma i pannan. Rör om tills det är torrt i pannan. Super gott, funkar som snacks också, om det nu skulle bli några kvar.
A-c
2021-03-09En ny favorit och så enkel. Jag byte ut osten mot ett mjölkfritt/veganskt alternativ, "På mackan" som finns på ICA. Sen gillar jag lite hetta, så jag hade i torkade chili flakes.
A-c
2021-02-10Körde utan mjukost. Blev bra så. 🙂 ⭐️⭐️⭐️⭐️
Michael
2021-02-05