Hoppa till sidans innehåll

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost på menyn.

Recept och styling Karin Bohlin Foto Mathias Nordgren
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.

Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Vitlöksstekt kycklingbröst till 3 måltider för 4 personer

    Vitlöksstekt kycklingbröst till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1,2 kg kycklingbröstfilé
    3 msk olivolja
    2 rivna vitlöksklyftor
    2 tsk salt
    1 tsk grovmalen svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Rör ihop olja, vitlök, salt och peppar i en rymlig bunke. Blanda med kycklingfiléerna. Låt marinera i kylen ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200°C.
    3. Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min tills kycklingen är klar. Låt vila några minuter innan kycklingen skärs upp.

  • Citronärter till 3 måltider för 4 personer

    Citronärter till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    600 g tinade frysta gröna ärter
    1 silverlök
    2 msk finrivet citronskal
    1 dl olivolja
    1 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och finhacka löken. Blanda ärter, lök, citronskal, olivolja och salt.

  • Rostade rödbetor med rosmarin till 2 måltider för 4 personer

    Rostade rödbetor med rosmarin till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 ½ kg rödbetor
    2 msk olivolja
    1 tsk torkad rosmarin eller 2 msk färsk hackad
    1 tsk salt
    2 krm svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda med olja och kryddor på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka.

  • Kokt potatis till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 kg potatis

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
    2. Häll av vattnet.

Laga det här

  • SÖNDAG Kyckling med citronärter, rödbetor och kokt potatis

    SÖNDAG Kyckling med citronärter, rödbetor och kokt potatis


    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats kokt potatis
    1/2 sats vitlöksstekt kycklingbröst
    1/3 sats citronärter
    1/2 sats rostade rödbetor med rosmarin

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera kycklingen med citronärter, rostade rödbetor och potatis.

  • MÅNDAG Kyckling i gul currysås

    MÅNDAG Kyckling i gul currysås


    REDAN FÄRDIGT
    1/4 sats vitlöksstekt kycklingbröst
    1/3 sats citronärter

    TILLSÄTT
    3 dl basmatiris
    5 dl vatten
    3 msk konc kycklingfond
    25 g smör
    1 msk curry
    3 msk vetemjöl
    1 dl vispgrädde
    400 g blomkål
    1/2 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp vatten och fond. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt curry och stek på medelvärme under omrörning någon minut. Vispa ner mjölet och späd med buljongen lite i taget. Tillsätt grädde och sjud ca 5 minuter, rör mot botten hela tiden så att inte såsen bränns vid.
    2. Bryt eller skär blomkålen i små buketter och koka i såsen ca 5 minuter. Strimla kycklingen. Lägg kyckling och citronärter i såsen och sjud ytterligare 7–8 minuter tills allt är varmt. Smaka av med salt. Servera med ris.

  • TISDAG Kycklingpytt med ägg och persilja

    TISDAG Kycklingpytt med ägg och persilja


    REDAN FÄRDIGT
    1/4 sats vitlöksstekt kycklingbröst
    1/2 sats rostade rödbetor med rosmarin
    500 g kokt potatis

    TILLSÄTT
    1 gul lök
    1 kruka persilja
    smör och olja (till stekning)
    4 ägg
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Tärna kycklingen, rödbetorna och potatisen. Skala och hacka löken grovt. Hacka persiljan. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek löken på medelvärme tills den är mjuk och glansig, ca 5 minuter. Tillsätt kyckling, rödbetor och potatis och stek ytterligare 7–8 minuter tills allt är varmt.
    2. Stek äggen i smör eller olja. Salta. Servera pytten med stekt ägg och persilja.

  • ONSDAG Ljummen pastasallad med fetaost och gröna ärter

    ONSDAG Ljummen pastasallad med fetaost och gröna ärter


    REDAN FÄRDIGT
    1/3 sats citronärter

    TILLSÄTT
    300 g pasta
    150 g fetaost
    ca 100 g spenat
    olivolja

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Mixa eller mosa ärterna och blanda med pastan, smulad fetaost och spenat. Ringla ev över olja.