Preppa veckan med glutenfria recept
Den här söndagspreppen är glutenfri och bjuder bl.a på ugnsbakad lax och potatispizza.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost på menyn.
Till alla söndagspreppar!
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
SÖNDAG
Kyckling med citronärter, rödbetor och kokt potatis
MÅNDAG
Kyckling i gul currysås
TISDAG
Kycklingpytt med ägg och persilja
ONSDAG
Ljummen pastasallad med fetaost och gröna ärter
INGREDIENSER
1,2 kg kycklingbröstfilé
3 msk olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Rör ihop olja, vitlök, salt och peppar i en rymlig bunke. Blanda med kycklingfiléerna. Låt marinera i kylen ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min tills kycklingen är klar. Låt vila några minuter innan kycklingen skärs upp.
INGREDIENSER
600 g tinade frysta gröna ärter
1 silverlök
2 msk finrivet citronskal
1 dl olivolja
1 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och finhacka löken. Blanda ärter, lök, citronskal, olivolja och salt.
INGREDIENSER
1 ½ kg rödbetor
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin eller 2 msk färsk hackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda med olja och kryddor på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka.
INGREDIENSER
1 kg potatis
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
2. Häll av vattnet.
REDAN FÄRDIGT
½ sats kokt potatis
1/2 sats vitlöksstekt kycklingbröst
1/3 sats citronärter
1/2 sats rostade rödbetor med rosmarin
GÖR SÅ HÄR
1. Servera kycklingen med citronärter, rostade rödbetor och potatis.
REDAN FÄRDIGT
1/4 sats vitlöksstekt kycklingbröst
1/3 sats citronärter
TILLSÄTT
3 dl basmatiris
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
25 g smör
1 msk curry
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
400 g blomkål
1/2 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp vatten och fond. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt curry och stek på medelvärme under omrörning någon minut. Vispa ner mjölet och späd med buljongen lite i taget. Tillsätt grädde och sjud ca 5 minuter, rör mot botten hela tiden så att inte såsen bränns vid.
2. Bryt eller skär blomkålen i små buketter och koka i såsen ca 5 minuter. Strimla kycklingen. Lägg kyckling och citronärter i såsen och sjud ytterligare 7–8 minuter tills allt är varmt. Smaka av med salt. Servera med ris.
REDAN FÄRDIGT
1/4 sats vitlöksstekt kycklingbröst
1/2 sats rostade rödbetor med rosmarin
500 g kokt potatis
TILLSÄTT
1 gul lök
1 kruka persilja
smör och olja (till stekning)
4 ägg
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Tärna kycklingen, rödbetorna och potatisen. Skala och hacka löken grovt. Hacka persiljan. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek löken på medelvärme tills den är mjuk och glansig, ca 5 minuter. Tillsätt kyckling, rödbetor och potatis och stek ytterligare 7–8 minuter tills allt är varmt.
2. Stek äggen i smör eller olja. Salta. Servera pytten med stekt ägg och persilja.
REDAN FÄRDIGT
1/3 sats citronärter
TILLSÄTT
300 g pasta
150 g fetaost
ca 100 g spenat
olivolja
GÖR SÅ HÄR
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Mixa eller mosa ärterna och blanda med pastan, smulad fetaost och spenat. Ringla ev över olja.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!
Den här söndagspreppen är glutenfri och bjuder bl.a på ugnsbakad lax och potatispizza.
Denna vecka står bland annat rostbiff, blomkålsplättar och bibimbap på menyn!
Lax med basilikakräm, caesarsallad med sparris och nachotallrik på menyn. Mums!
Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.